Site pictogram Movie Addicts

Review Spokenjagers

Review Spokenjagers

De voorjaarsvakantie is natuurlijk het ideale moment om nog wat jeugdfilms uit te brengen en Spokenjagers is net zo’n titel welke veel kinderen aan zou kunnen spreken.

Tom is een bangige elf jarige jongen zonder vrienden. Thuis heeft hij het ook zwaar met een zus die niets van hem moet hebben, als hij dan tot overmaat van ramp ook nog een spook vind in de kelder is de maat vol. Het blijkt om een ASG(Alledaags Spook gedaante) te gaan die Hugo heet die niet heel gevaarlijk of eng is. Ondertussen begint het steeds kouder te worden in de stad en dat terwijl het hartje zomer is. Tom en Hugo weten waar de kou vandaan komt en proberen met de ontslagen spoken jaagster Hetty deze OIJG (Oude IJs geest) te verslaan, maar dit blijkt niet zo makkelijk. Zal het hun lukken om de stad te redden?

Er komen de afgelopen jaren steeds meer nagesynchroniseerde duitse jeugdfilms hier uit en eerlijk is eerlijk regelmatig zit daar best wat vermakelijks tussen. Spokenjagers speelt hierbij handig in op de hype rond de deels geflopte Ghostbusters film van afgelopen jaar. Gelukkig is dit best een aardig geacteerde film met leuke visuele effecten. Natuurlijk haalt de kwaliteit het niet bij de grotere Amerikaanse producties, maar dat stoort eigenlijk nergens. Spokenjagers laat zich zien als een avontuurlijk verhaal waarbij kinderen tot een jaar of 13 zich wel zeker bij kunnen inleven. Het acteerwerk is leuk en speels genoeg zonder te nep over te komen. En heel belangrijk, er zit genoeg humor in het geheel. Het Nederlandse stemmenwerk is ook nog eens goed gedaan met Tygo Gernandt voorop die de stem van Hugo doet. Het verhaal zal voor volwassenen niet verrassend zijn en misschien hier en daar ook voorspelbaar, maar vergeet niet dat dit soort films voor de jeugdige kijkers wordt gemaakt en zoals thuis getoetst, die vermaken zich super met de Spokenjagers. En als volwassene, ach er zijn ergere films waar je als ouder wel eens mee naar toe moet met de kinderen.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar