Site pictogram Movie Addicts

Review Get Out (Openingsfilm Imagine en vanaf 20 april in de bioscoop)

Review Get Out (Openingsfilm Imagine en vanaf 20 april in de bioscoop)

 

De Surprisehit uit Amerika is de openingsfilm van het Imagine Film Festival en na nog een vertoning zal deze film vanaf volgende week in de bioscoop draaien. De eerste trailer was mysterieus maar wist mij te grijpen en toen de verhalen op gang kwamen wist ik het zeker dit is een film om op de openingsdag mee te pakken.

Chris is een donkere man met een blanke vriendin die nadat ze al een paar maanden bij elkaar zijn bij haar ouders op visite gaat. Eenmaal daar lijkt alles in eerst instantie heel gemoedelijk. En dat terwijl hij problemen had verwacht aangezien hij haar eerste donkere vriendje is. Er gebeuren echter vreemde dingen. De tuinman en werkster doen nogal raar en hoe veilig was het om een hypnose sessie met schoonmoeders te doen? Chris gaat een apart en heftige paar dagen beleven.

Des de minder je weet des de beter, dus over het verhaal vermeld ik weinig behalve dat dit lekker loopt en dat schrijvers er bijzonder veel humor in hebben weten te verwerken. De humor zorgt enerzijds voor verlichting maar anderzijds geeft dit ook een groot contrast weer waardoor de spanning nog intenser overkomt. De bijrol van Lil Rel Howery is er wat dat betreft een om in te lijsten. De raskaart ligt de hele film op de loer en het spreekt voor Jordan Peele dat hij zich hier niet teveel op gefocused heeft. De rustige opbouw van de film sust de kijker zodat deze wanneer de jumpscares komen (ja ik hoor je denken hoe cheap is dat), maar deze zijn wel verdomd goed uitgevoerd. De vraag rijst dan is Get Out dan ook echt een klassieker in wording? De acteerprestaties zijn namelijk ook erg sterk. Hoofdrolspeler Daniel Kaluuya brengt het ongemakklijke gevoel heel sterk over en Catherine Keener speelt een van de meest mysterieuze en creepy schoonmoeders die ik in tijden heb gezien. De soundtrack draagt alleen maar bij aan het creëren van een zeer creepy sfeertje en zal na het zien nog wel even in je hoofd blijven zitten. Ik heb me vanaf het eerste moment top vermaakt met deze film welke nergens verslapt, maar om nou te zeggen een klassieker in wording… Nee, dat gaat mij een stap te ver. Voor een Blumhouse productie kijkt de film wel heel lekker weg en de regie en het script hebben een uitstekende balans gevonden in het combineren van horror/thriller elementen met humor (een uitdaging op zich) Hierdoor is dit een horrorfilm welk makkelijk het grote publiek zal aanspreken, maar de film zal ook zeker genoeg horrorfans aanspreken zeker aangezien deze film absoluut niet soft is maar daarbuiten ook op het psychologische vlak angstaanjagend over kan komen. Get Out is een aanrader welke veel mensen zal aanspreken en dat is stiekem niet meer dan terecht met de beste horrorfilm uit de Hollywood koker tot nu toe dit jaar.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar