Site pictogram Movie Addicts

DVD review Doctor Strange

DVD review Doctor Strange

Stukje bij beetje komt de climax van deze fase van het Marvel Universum in zicht en moesten nog een aantal spelers op het bord verschijnen. Doctor Strange was daar een van en na een succesvolle run in de bioscoop is deze titel nu uit op DVD. Dr Stephen Strange is een vooraanstaande en nogal arrogante Neurochirurg.

Door een auto ongeluk raken zijn handen, zijn voornaamste instrumenten, onherstelbaar beschadigd. Strange valt in een diep gat waaruit hij niet meer uit lijkt te komen. Tot hij op een alternatief wordt gewezen wat zijn laatste hoop lijkt te worden. In de bergen van Nepal wordt hij ingewijd in de magische kunsten waardoor hij langzamerhand beter wordt. Stephen Strange staat echter voor de zware keus of hij nu weer voor zichzelf kiest of dat hij besluit een hoger doel te dienen en als beschermer voor de aarde te fungeren.

In de bioscoop was deze film een lust voor het oog waarbij de 3D effecten zowaar effect hadden door de overgangen van verschillende dimensies. Ik kan zeggen op het kleine scherm, mits van goede kwaliteit, komt de film visueel nog altijd uitstekend tot zijn recht. Het verhaal is uiteraard niet heel vernieuwend aangezien zoals zoveel origin verhalen de held met vallen en opstaan zijn roeping zal beantwoorden. De uitvoering is echter uitstekend, waarbij Benedict Cumberbatch zich vanaf moment één duidelijk thuis voelt in de rol van de arrogante Dr Strange (meer dan eens krijg je een Tony Stark flashback) zijn transformatie gaat geleidelijk en komt niet te geforceerd over. Zoals gebruikelijk zit er ook weer genoeg humor in deze Marvel film hoewel sommige grappen wel enigszins geforceerd aanvoelen. De casting van Tilda Swinton als de Ancient One blijkt echter ook een goude zet geweest. Deze excentrieke doch ijzersterke actrice weet als de Ancient One een mysterieus en mythisch figuur neer te zetten welke Benedict Cumberbatch van uitstekend tegenspel voorziet. Is alles dan eigenlijk wel goed aan deze film? Nee, op het vlak van het karakter van de kwade Kaecilius, gespeeld door Mads Mickelsen, hebben de makers toch wat tekort geschoten door te weinig geschiedenis of ontwikkeling in dit karakter te steken. Zonde aangezien Mads toch een van de betere acteurs is van deze tijd waar meer uit te halen zou zijn dan hier gebeurd is. Ook de soort van love interest Christine Palmer, gespeeld door Rachel McAdams, komt er in het geheel maar bekaaid af. Leuk is dan wel weer de zijwegen die duidelijke raakvlakken met andere Marvel films hebben. Zo weten we zeker dat we naast een vervolg ook tijdens andere Marvel films Benedict Cumberbatch als Doctor Strange terug zullen zien. Het is voor het vervolg wel te hopen dat naast de visuele krachtpatserij (Matrix versus Inception) het verhaal en de karakters net wat meer aandacht krijgen om zo een echte topper af te leveren.

Extra’s:

Op de DVD ontbreken deze volledig, maar op de Blu-Ray zit er een intro bij, een special over de transformatie van Strange, een item over de realiteit, een kijk in Phase 3 van het Marvel Universum, Gag reel en nog heel veel meer. Oftewel voor de liefhebbers met een Blu-Ray speler een absolute aanrader.

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar