Site pictogram Movie Addicts

Review Widows

Review Widows

Wanneer een roof verkeerd afloopt blijven de echtgenotes alleen achter. De ene nog dieper in de schulden dan de andere. Als Veronica (Viola Davis) het notitieboekje van haar overleden man onder ogen krijgt ziet zij de kans om en de schuld af te betalen en een leuk zakcentje over te houden. Maar dit kan ze helaas niet alleen. Ze zoekt dan ook contact op met de andere weduwes, Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriquez) en Amanda (Carrie Coon). Wanneer alleen Alice en Linda op komen dagen gaan de drie dames op eigen wijze hun plannen voorbereiden. Gaat het ze lukken om in de voetsporen van hun overleden echtgenoten te treden?

Viola Davis heeft natuurlijk al aardig wat op haar naam staan, maar ze heeft bij mij echt indruk gemaakt met haar hoofdrol in de serie How to get away with murder. In Widows laat ze weer zien wat een dijk van een actrice ze is. Al haar emoties voelen echt en oprecht aan en komen heel natuurlijk over. Het mooie vind ik ook dat zij totaal niet boven de andere actrices staat met minder ervaring. Voor de tweede keer in korte tijd maakte ik kennis met Cynthia Erivo, hiervoor in Bad Times in the El Royal waar zij vooral indruk maakte met haar zangtalent. In deze film laat zij, als Belle, zien dat ze ook te kunnen overtuigen zonder zang en zich niet laat wegspelen door de ervaren actrices Viola Davis en Michelle Rodriquez. Michelle Rodriquez is tegenwoordig natuurlijk vooral bekend van the Fast and the Furious films, maar ze heeft al aardig wat andere bad-ass rollen en gevoelige rollen op haar naam staan. Hier speelt ze echter een wat ingetogenere rol, waarbij ze eerder onzeker en terughoudend is in plaats van bad ass. Maar gelukkig staat ze wel haar mannetje wanneer haar dat van haar gevraagd wordt. Elizabeth Debicki was voor mij nog een redelijk onbekende actrice, maar ook zij staat goed haar mannetje. Wat erg opviel was dat zij enorm veel langer is dan bijna iedereen op de set. Maar ergens paste het ook wel weer bij de rol en stoorde het nergens. Daniel Kaluuya (o.a. Get Out) speelt een rol waar je de rillingen van krijgt. Echt een man zonder geweten en zeker zonder gevoel. Hij gaat helemaal op in zijn rol en lijkt er misschien stiekem wel van te genieten om deze rol neer te zetten. Regisseur Steve McQueen, die een Oscar won voor het indrukwekkende 12 Years a Slave en vooral indruk maakte met kleinere drama’s laat met Widows zien ook het misdaad genre machtig te zijn en dat zonder Michael Fassbender welke in al zijn vorige films wist te excelleren.

De film begint een beetje rommelig, maar al snel vallen er puzzelstukjes op zijn plaats en zat ik er volledig in, nergens voelde de ruim 2 uur lang (dradig). Bij het zien van de trailer kreeg ik sterk een Set It Off gevoel. En na het zien van de film werd dit ergens wel wat bevestigd. Of het dezelfde afloop heeft laat ik uiteraard in het midden en dat moet je zelf gaan ontdekken. De trailer doet je geloven dat het een film vol harde actie is, maar niets is minder waar. Het is een film met een goede opbouw, die zich naar de roof toe werkt waar je dan volledig in zit en waarbij de spanning voelbaar is. Ik vond het echt een hele sterke film, waarbij iedereen goed in zijn of haar rol zit en niemand uit de toon valt. Er zijn misschien aan het einde van de film nog wel een paar kleine puntjes die niet helemaal afgerond zijn. Maar dat kan ook aan mij liggen, want daar schijn ik vaker last van te hebben als ik mijn vriend moet geloven. Ik blijf niet graag met vragen over na het zien van een film.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar