Site pictogram Movie Addicts

Vooruitzicht filmjaar 2015

2015

 

Januari trapt af met Oscarkandidaten zoals oa The Imitation Game, The Theory of Everything en Birdman. Verder wordt de Taken serie (als het goed is) afgesloten met het derde deel en komt Chris Hemsworth met zijn actiefilm Blackhat. Grootste klapper moet Nederlands grootste filmproductie ooit Michiel de Ruyter worden.

In Februari komen ander Oscarkandidaten uit zoals Selma, Foxcatcher, Inherent Vice en A Most Violent Year. Grote titels zijn verder Fifty Shades na de megasuccesvolle bestseller (de meest Lady Nights voor Februari zijn reeds uitverkocht) het uitgestelde Jupiter Escending welke vorig jaar uit het rijtje mogelijke zomer blockbusters is gehaald en nu in het relatieve rustige februari zijn gigantische budget moet zien terug te verdienen. Vergeet Big Hero 6 het nieuwe Disney avontuur niet(kunnen al verklappen dat dit een topper is)  verder genre films die uitkomen zijn onder andere Wild Card(Jason Statham kicks Ass) Kingsman:The Secret Service (een nieuwe Franchise??) en Mortdecai (weet Jonny Depp zijn losing streak te doorbreken???) Februari wordt afgesloten met een andere uitgestelde titel namelijk the Seventh Son welke het op moet nemen tegen de Star Power van Will Smith in Focus (Kids zijn wat ouder en zowaar R rated oftewel in Nederland waarschijnlijk 16+ voor Will Smith(voor het eerst?)

Maart brengt ons nog een mogelijk Oscar contender namelijk American Sniper met Bradley Cooper onder regie van Clint Eastwood.  Blomveld (District 9) heeft weer een nieuw project welke niet anders dan bijzonder kan zijn met Chappie hoop ik dat zijn kleine terugval van Elysium een incident was. Halverweg maart gaat Chris Hemsworth samen met Ron Howard in The Heart of the Sea(deden vorig jaar samen Rush) heads on tegen Insurgent het 2de hoofdstuk uit de Divergent serie.

April brengt ons in ieder geval het Imagine Fantastische Film Festival waar wij weer uitgebreid aanwezig zullen zijn en verslag van zullen doen. April is meestal ook het startsein voor de grote klappers in de bioscoop en in 2015 zal Fast&Furious 7 uitkomen de laatste met de tragisch om het leven gekomen Paul Walker. En alsof alle andere studio’s het al niet aandurven is de eerste andere grote titel eind april de 2de Avangers film Age of Ultron wat waarschijnlijk de klapper van het jaar gaat worden (maar weet hij zijn voorganger te overtreffen?)

In mei kijken we uit naar het vervolg Pitch Perfect 2(zou deze net zo fris en leuk kunnen zijn als het eerste deel?) Hoewel ook wij sceptisch waren (en het nog steeds zijn) gaf de trailer van Mad Max:Fury Road ons wel iets om naar uit te kijken. Een van de grootste misteries is misschien wel Tomorrowland waarvan we bij de teaser weinig zien maar genoeg om te weten dat dit zomaar de verassing van het jaar te worden(of een grote teleurstelling?)

Het is dan alweer juni en een fatsoenlijke rampenfilm (als het meezit) mag komend jaar natuurlijk niet ontbreken en Dwayne Johnson is misschien wel de man om ons met San Andreas te verassen. Juni zal vooral gaan draaien om Jurassic World, maar zit de wereld te wachten op een nieuw dino spektakel?

Juli gaan we los met een nieuwe Spin-off dit keer zijn de Minions aan de beurt en gaan we zien of dat beter loopt als de Pengiuns of Madagascar. Na Fifty Shades in januari worden de dames na het daverende succes van de eerste film deze zomer getrakteerd op Magic Mike XXL. Verder komen in juli Termintor: Genisis uit (na het zien van de trailer zeer grote twijfels) Pan (Na het zien van de trailer zeer benieuwd) de nieuwe Pixar Inside Out en daarvoor geld elke Pixar is uiteraard een must see(zelfs de mindere Cars films). Juli sluit af met de remake van een actieklassieker Point Break (en ja ik vrees het ergste)

Augustus trapt af met Assasins Creed , tja een game verfilming doet het ergste vrezen maar met Michael Fassbender in de hoofdrol doet je toch hopen dat dit een uitzondering op de regel gaat worden. Pixels zijn van nature klein maar niet in deze film waarin gigantische jaren 80 gamefiguren New York aanvallen. Adam Sandler (kan een grote hit zeer goed gebruiken) en Peter Dinklage (Game of Thrones) moeten de boel gaan redden. Het volgende Marvel hoofdstuk wordt met Ant-Man geintroduceerd en we zijn zeer benieuwd hoe Paul Rudd(vooral bekend van komedies) het hier vanaf gaat brengen. We gaan ook door met remakes want naast Poltergeist krijgt ook de jaren 60 serie The Man From U.N.C.L.E. zijn remake met Henry (Superman)Cavill en Hugh Grant in de hoofdrollen. Augustus zit propvol want de volgende sequel Ted2  maakt ook zijn opwachting in deze maand (na het wat tegenvallende A Million Ways kijken of Seth McFarlane door kan gaan met films maken of zich op Th e Family Guy moet blijven richten)

In september krijgen we de tijd om bij te komen want heel veel bijzonders staat er nog niet gepland Hitman: Agent 47 zou iets leuks kunnen zijn of net zo teleurstellend als de eerste Hitman. The Visit (oa Kirstin Wiig) Triple nine(oa Woody Harrelson) Black Mass(oa Benedict Cumberbatch) en The Intern (oa Robert De Niro) zijn titels waar weinig over bekend is maar gezien de cast van elke film zou daar een mooie verrassing tussen kunnen zitten. Grootste titel is misschien wel het vervolg van The Mazerunner : The Scorch Trials want na het teleurstellende The Divergent was het eerste deel van The Mazerunner een verademing en ben ik toch wel zeer benieuwd hoe het vervolg het gaat doen.

Oktober brengt ons Londen has Fallen en na Olympus ben ik wel benieuwd hoe Gerard Butler wederom een groep terroristen op hun flikker geeft.  Met Ratchet en Clank krijgen we nu een geanimeerde game verfilming, maar of dit net zo goed werkt als het spel blijft de vraag. Hotel Transilvanië 2 lijkt hier eerder een veilige keus na het succes van de eerste(welke eerlijk is eerlijk een van de leukste van Adam Sandler was de afgelopen jaren) Voor mensen die de Griswolds nog kennen uit de jaren 80 komedies? Ja weten jullie het nog waar deze familie in voorkwam. 18 jaar na Natinal Lampoon’s Vegas Vacation komt er weer een Vacation film met een grootse cast.

In November komt Vin Diesel met een nieuw avontuur en probeert buiten de F&F reeks te scoren met The Last Witch Hunter.  Grote horror titels ontbraken er nog in de lijst, maar Crimson Peak van Guillermo Del Toro moet met een cast van oa Jessica Chastian en Tom Hiddleston de Horrorklapper gaan worden. November zal komend jaar waarschijnlijk om 2 films draaien en dat zijn de James Bond film Spectre en de laatste Hunger Games: The Mockingjay Part 2 hoewel eind van november Ridley Scott ook nog even met The Martianop de proppen komt met oa Matt Damon.

Voor december zijn de grootste titels tot nu toe The Peanuts Movie(Snoopy en Charley Brown) en natuurlijk Star Wars VII: The Force Awakens . En met JJ Abrams welke ook al succesvol de Star Trek reeks nieuw leven inblies lijkt dit een monsterhit in spé en vraag ik mij af of er veel studio’s daar iets tegen over durven te zetten.

2015 beloofd een zeer interessant jaar te worden want buiten de besproken titels zullen er zeker nog een paar bijkomen en misschien ook weer een aantal naar achteren geschoven worden. Weten jullie nog wat titels die interessant zullen zijn laat het ons weten.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar