Site pictogram Movie Addicts

1e editie Spanish Film Festival 27 t /m 31 mei in Pathé Tuschinksi en EYE

spanish
Tijdens de allereerste editie van het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF)
staan Pathé Tuschinksi en EYE in Amsterdam vijf dagen in het teken van Spaanse cinema met films, gasten, muziek en gratis Spaanse wijn bij iedere vertoning. Organisator Sin Fin Cinema (bekend van het succesvolle Spanish Film of the Month), wil met het festival recente, prijswinnendefilms uit Spanje en Latijns-Amerika laten zien. Het festival opent met La Isla Minima van Alberto Rodríguez, winnaar van maar liefst 10 Goya Awards (de Spaanse Gouden Kalveren) en vindt plaats van 27 tot
en met 31 mei. Een gedeelte van het programma gaat daarna ook op tour naar Den Haag (Pathé Buitenhof) en Utrecht (Louis Hartlooper Complex)
La Isla Minima (Marshland)
Een sfeervolle en intelligente thriller die zich afspeelt in 1980. Wanneer Spanje nog op zijn kop staat in de jaren na de dood van Franco, verdwijnen twee tienerzusjes onder verdachte omstandigheden. Twee rechercheurs worden op onderzoek uitgestuurd naar Guadalquivir, een afgelegen stad in de zuidelijke moerassen. Bij de vertoning zijn de acteurs en Goya-winnaars Nerea Barros en Jesús Castro aanwezig. Cinéart brengt film op 9 juli uit in de Nederlandse bioscopen.
Programma en gasten
Het Amsterdam Spanish Film Festival presenteert naast het hoofdprogramma van vijf recente Spaanse films ook een programma rondom Latijns-Amerikaanse cinema. In EYE wordt een marathonprogramma vertoond onder de titel ‘Spanish Cinema Without Fear’. Hierin zie je films die buiten de gebaande paden treden. Bijzonder is ook de muziekdocumentaire Paco de Lucía: laBúsqueda over flamencozanger Paco de Lucia, geregisseerd door zijn zoon Curro Sánchez. De film wordt afgesloten met een Q & A met de regisseur en een live flamenco-optreden als ode aan Paco de Lucia door Arturo Ramón & Edsaert Udo de Haes
Na afloop van van alle voorstellingen worden Q&A’s gehouden met de regisseur of een van de vele jonge en talentvolle acteurs.
Voor kaartverkoop, het volledige programma en alle gasten klik hier
Voor de festival teaser klik hier
en voor Facebook updates klik hier
Amsterdam Spanish Film Festival (Pathé Tuschinksi and EYE Amsterdam): 27 t/m 31 mei
On Tour Den Haag (Pathé Buitenhof): 5 t/m 7 juni
On Tour Utrecht (Louis Hartlooper Complex): 12 t/m 14 juni
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar