Site pictogram Movie Addicts

#6 in de Shelf Challenge Review Appleseed: Ex Machina

#6 in de Shelf Challenge Review Appleseed: Ex Machina

Animé wint steeds meer terrein in Nederland, mede dankzij de aandacht die het genre krijgtop festivals (o.a. Imagine) en dat er ook bioscoop releases komen (Dragonball Super: Broly vorig jaar en One Piece: Stampede dit jaar als de bioscopen weer open gaan) Er komt ook steeds meer animé op mijn filmplank te staan en deze titel trok mijn aandacht omdat John Woo hier een van de producenten was.

In de toekomst is er eigenlijk geen sprake meer van gewoon mensen maar is iedereen een cyborg geworden. Deunan is samen met haar vaste partner Brialeos verantwoordelijk voor de veiligeheid op Olympus. Wanneer er een reeds vreemde aanslagen plaatsvinden en Brialeos tijdelijk is uitgeschakeld wordt Deunan geconfronteerd met een nieuwe partner met een heel apart uiterlijk. Daarbij moeten zij ook nog het mysterie van de aanslagen ontrafelen welke grotere gevolgen zullen hebben dan gedacht.

Appleseed omvat een hele serie films en series dus er zit behoorlijk wat geschiedenis achter. Het is daarbij van belang of dat als nieuweling zomaar even midden in de serie kan stappen zonder de weg kwijt te raken. Gelukkig begint de film met een uitleg over de situatie waarin de wereld zich bevindt. Hierdoor is het verhaal goed te volgen aan de ene kant, aan de andere kant neemt de film weinig tijd voor karakter ontwikkeling wat natuurlijk ook een beetje logisch is. Het nadeel is dat de animatie en de actie er werkelijk (nog steeds) verbluffend uitziet, maar dat je als kijker die er middenin is gestapt weinig om geeft. Misschien dat wat meer achtergrondkennis dit had kunnen voorkomen en dat fans van het eerste uur hier dus geen last van hebben. Wat betreft de actie is de hand van producent John Woo terug te zien, want de vuurgevechten zien er onnavolgbaar spectaculair uit. Appleseed Ex Machina wordt wel als een van de beste uit de serie beoordeeld op IMDB dus stiekem ga ik er wel vanuit dat ik nu het beste heb gezien van de serie.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar