Site pictogram Movie Addicts

8 nieuwe titels bekend voor het Imagine Fantastische Film Festival

Nog ruim een maand en dan is het zover, dan begint weer een nieuwe editie van Het Imagine Fantastische Film Festival. De afgelopen 3 jaar vaste prik voor mij met minimaal 20 titels en vorig jaar zowaar bijna 40 titels aangetikt in 11 dagen. Ook dit jaar houden we de aankondigingen van het festival nauwlettend in de gaten. Naast het thema en thema programma wat laatst al bekend gemaakt werd zijn er nu weer 8 titels bekend gemaakt welke uit de Aziatische en Zuid-Amerikaanse filmindustrie komen.

Wanneer je denkt dat dit puur films zijn om aan te moedigen kom je bedrogen uit. Mamoru Hosada scoorde een paar jaar terug met het prachtige Wolf Children welke ook een award mee naar huis nam en hij keert nu terug met The Boy and the Beast. Oshii Mamuro is ook geen vreemde voor de kenners en niet kenners. Verantwoordelijk voor een van de meest bekende Manga-films na Akira, namelijk Ghost in the Shell. Hij laat met Nowhere Girl zien een mysterie te kunnen bouwen die verrassend weet te eindigen met een geweldsexplosie. Miike Takashi is voor liefhebbers van waanzinnige Aziatische films zeker geen onbekende. Met cult klassiekers als Audition en Ichi the Killer heeft deze hard werkende filmmaker een aardige reputatie opgebouwd. Vergeet echter ook niet zijn subtieler werk zoals 13 Assassins of het lichtere Zebraman. Met Yakuza Apocalypse gooit Takashi het weer over de waanzinnige boeg waarbij festival liefhebbers een bekend gezicht terug zullen zien in Yayan Ruhian (The Raid, The Raid 2 en The Force Awakens)

We hebben hieronder trailers geplaatst van de 8 fantastische titels welke nu zijn aangekondigd.

The Boy and the Beast

Na de dood van zijn moeder leeft de jonge Ren op straat. Opgejaagd door de politie vlucht hij een steegje in en komt terecht in de dierenwereld. Daar wordt hij de succesvolle leerling van de krijger Kumatetsu. Als hij de weg naar Tokio terugvindt, gaat hij zijn vader zoeken.

 

Francesca

Italië, jaren zeventig. Ooit werd bij de familie Visconti ingebroken. Vader Vittorio werd in zijn rug gestoken en zit sindsdien in een rolstoel, dochtertje Francesca werd ontvoerd en nooit teruggevonden. Nu wordt het stadje opgeschrikt door een reeks brute moorden, schijnbaar gepleegd door een in het rood geklede jonge vrouw…

 

I Am  a Hero

Hideo is een sukkelige manga-tekenaar die droomt van grote heldendaden. De matige relatie met zijn vriendin verslechtert dramatisch wanneer ze in een zombie verandert, evenals het overgrote deel van de Japanse bevolking. Onderweg naar Mount Fuji belandt Hideo in een winkelcentrum waar de overlevenden zich klaarmaken voor de grote stand-off.

 

 

Nowhere Girl

De beste leerlinge van de kunstacademie vertoont vreemd gedrag. Ze houdt zich afzijdig en bouwt in het auditorium aan een geheimzinnig kunstwerk. Van de leiding mag ze haar gang gaan, tot ergernis van haar medeleerlingen. Regisseur Oshii Mamoru maakte een raadselachtige en sfeervolle film, met elementen die we kennen uit zijn anime-films. Om vervolgens te verrassen met een geweldsexplosie en een onverwachte ontknoping.

 

The Rotten Link

Prostituee Roberta woont met haar achterlijke broer en demente moeder in een Argentijns plattelandsdorp. Moeder waarschuwt Roberta dat ze met bijna alle mannen in het dorp seks mag hebben, op één na – want dan zal ze worden vermoord. De laatste kandidaat, Sicilio, heeft echter zijn zinnen op haar gezet.

 

The Tag-Along

Wei woont bij zijn grootmoeder en is verloofd met Yi-Chan. Op een dag verdwijnt de grootmoeder van Wei, naar verluidt meegenomen door een als jong meisje vermomde berggeest. Ze komt terug, maar nu verdwijnt Wei. Yi-Chan sluit zich aan bij een zoekteam en ontdekt haar ware gevoelens voor Wei.

 

Veteran

De eigenzinnige rechercheur Seo Do-cheol vermoedt dat de dood van een bevriende vrachtwagenchauffeur geen zelfmoord is, zoals de officiële lezing wil. Zeer waarschijnlijk zit de steenrijke industrieel Jo Tae-oh erachter. Diens advocaten doen alles om het onderzoek van Do-cheol tegen te werken. Maar die laat zich niet intimideren.

 

Yakuza Apocalypse

Yakuzabaas Kamiura is nagenoeg onkwetsbaar. Zijn geheim: hij is eigenlijk een vampier. Een misdaadsyndicaat eist dat hij zich bij hen aansluit, maar Kamiura weigert. Net voordat hij wordt vermoord, weet hij van zijn trouwe hulp Kageyama een vampier te maken. Die wil de moord op zijn baas wreken, maar moet afrekenen met meer dan gangsters alleen.

 

Imagine Fanastische Film Festival vind plaats van 14-24 april in het Eye Amsterdam

Voor meer informatie zie hun website www.imaginefilmfestival.nl

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar