Site pictogram Movie Addicts

89ste Oscars, de voorspellingen vs de Winnaars

Iets later dan gepland, maar ook wij kijken vooruit naar de Oscars. Uiteraard zijn er zoals elk jaar weer de nodige topfavorieten, echter hebben we dit jaar ook te maken met wildcards en de emotie van het moment mede ingegeven door de opgelaaide discussie rondom het jarenlange gebrek aan donkere filmmakers en acteurs welke op zijn minst genomineerd werden. Het belangrijkste is in mijn ogen niet zozeer waar de mensen vandaan komen of wat hun huidskleur is maar of zij topwerk hebben afgeleverd. Dit jaar zijn er ook weer de nodige Oscar snubs oftewel verrassingen. Hieronder een aantal verrassingen.

Amy Adams, Iedereen had verwacht dat zij dit jaar frontrunner zou zijn bij de beste vrouwelijke actrices. Met rollen in Nocturnal Animals en Arrival ( toch 8 nominaties) had men verwacht na jaren van nominaties dat zij dit jaar zou gaan oogsten. Niets bleek minder waar

Elle, Wel een Golden Globe voor Paul Verhoeven, Maar blijkbaar vond het comité zijn film te heftig en is alleen Isaballe Huppert genomineerd.

Viggo Mortensen, Verrassing nou ja een beetje aangezien Captain Fantastic niet echt als runner werd gezien, maar eerlijk is eerlijk Viggo mag wat mij betreft voor bijna alles genomineerd worden en heeft zo’n beeldje allang verdiend. Ik denk alleen niet dat hij hem dit jaar gaat pakken

Ruth Negga, Waar Amy Adams niet eens genomineerd werd is in de categorie beste actrices Ruth Negga de verrassing. Dit vooral omdat Loving buiten de laaiende recensies verder geen nominaties wist te verzilveren. Deze film is hier nog niet uit dus ik kan helaas geen uitspraak doen over hoe terecht deze nominatie is

Finding Dory, Ja ja, het kan een Pixar film die niet genomineerd word voor een Oscar, Of dit volledig terecht is zullen de meningen over verdeeld zijn, maar ik zou eerlijk gezegd niet weten welke van de andere films ik ervoor zou schrappen.

The Lobster, Kreeg zeer terecht een nominatie voor origineel scenario, mijn grootste vraag heeft het comité de film ook gezien? Regie en hoofdrolspelers hadden wat mijn betreft ook een streepje voor gehad voor een van de meest bijzondere films van afgelopen jaar.

Nocturnal Animals, Slechts 1 nominatie!?!?!?!?! Ja, je leest het goed slechts een nominatie voor in mijn ogen een van de beste films van afgelopen jaar. Daarbij is het niet de verrassende Golden Globe Winnaar Aaron-Taylor Johnson maar mijn favoriet Michael Shannon die genomineerd is. Een acteur welke hem wat mij betreft wel mag winnen.

Hieronder de nominaties waarbij ik op een aantal categorieën na mijn voorspelling heb gemaakt, kijken of ik er net als vorig jaar weer veel goed heb.

Het zijn er toch wel weer wat die ik goed voorspeld heb. Ja, zelfs de beste film had ik goed, tot dat dit een blunder bleek en Moonlight tot beste film werd uitgeroepen ( De beste scriptschrijvers in Hollywood hadden dit niet kunnen bedenken als ontknoping) Maar goed ik moet Moonlight nog zien en dan kijken of ik met deze beslissing kan leven.

 

Beste film

Beste regisseur

Beste acteur

Beste actrice

Beste mannelijke bijrol

Beste vrouwelijke bijrol

Beste origineel scenario

Beste bewerkt scenario

Beste lange animatiefilm[bewerken]

Beste niet-Engelstalige film

Beste lange documentaire

Beste korte documentaire

Beste korte film

Beste korte animatiefilm

Beste filmmuziek (Original Score)

Beste filmsong (Original Song)

Beste geluidseffecten (Sound Editing)

Beste geluid (Sound Mixing)

Beste productieontwerp (Production Design)

Beste camerawerk

Beste grime en haarstijl

Beste kostuums

Beste montage

Beste visuele effecten

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar