Site pictogram Movie Addicts

Alan Rickman overleden (1946 – 2016)

Alan Rickman, een van de meest geliefde Britse acteurs is met 69 jaar overleden aan de gevolgen van kanker. Hoewel hij veelal al wat norsere karakters in films, series en het theater heeft gespeeld, zal hij onder zijn collega’s vooral bekend staan om zijn professionaliteit en zijn positieve uitstraling. Hij werd dan ook veelal geliefd onder de collega’s. Onder de jongere filmkijkers is vooral bekend door zijn rol in de Harry Potter films waarin hij Professor Sneep/Snape speelde. Voor de oudere generatie zal hij vooral bekend staan om zijn iconische schurken rollen zoals in Die Hard en Robin Hood: Prince of Thieves (waarin hij Kevin Costner volledig van het doek speelde). Buiten deze grootse films bleek hij over fantastische komische timing te beschikken, wat bleek in films als Galaxy Quest en Dogma. Ook met de meer klassieke stukken kon hij ook goed uit de voeten gezien Sense en Sensibility en Perfume: The Story of a Murderer. De laatste jaren begon hij ook met regisseren, met The Kings Garden afgelopen jaar als laatste film. Voor de fans is er dit jaar nog een kans om hem aan het werk te horen, ja deze man was een alleskunner met zijn herkenbare karakteristieke stem, in Alice Through the Looking Glass waar hij wederom te horen is als de blauwe rups/blue Catterpillar.

Die Hard (1988)

Die Hard, welke een eigen soort genre werd binnen de actiefilms en mede dankzij de briljante schurkenrol van Alan Rickman werd het een dijk van een hit. Alan bewees dat er een fantastische schurk nodig is om de held er goed uit te laten komen

 

Dogma (1999)

Kevin Smith weet zijn films net als Tarrantino vaak te vullen met briljante dialogen en zoekt daarbij ook acteurs die deze fantastisch kunnen brengen. In deze fantastische film kon er natuurlijk maar een Metatron, de stem van God spelen, en dat was Alan Rickman. De rol waarbij Alan wel heel veel bloot gaf, hoewel er als engel niet veel bij hem te zien was natuurlijk.

Galaxy Quest (1999)

Galaxy Quest was de fantastische parodie op Star Trek, waarbij een groep acteurs uit een populaire sci-fi serie door aliens ontvoerd worden, aangezien deze denken dat hun avonturen in de serie echt waren. Alan Rickman geeft fantastisch gestalte aan de altijd chagrijnige Britse acteur, welke de enige ‘alien’ van het stel ruimtevaarders moest voorstellen.

Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005)

Allan Rickman heeft ook genoeg stemmenwerk door de jaren heen gedaan en een van de meest briljante was die van Marvin de depressieve robot uit Hitch Hikers Guide to the Galaxy. Hij wist in deze rol de meeste lachers op zijn hand te krijgen met zijn altijd zwaarmoedige commentaar op alle gebeurtenissen.

Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Alan Rickman wederom op de schurkentour, niet zozeer dat dit een klassieker is, maar is er ooit in een film de held zo van het doek gespeeld als bij Robin Hood Prince of Thieves? Zelfs als 10 jarig mannetje vond ik zijn rol het leukste van de film.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar