Site pictogram Movie Addicts

Review Alice Through The Looking Glass

Alice Through the Looking Glass, is een adembenemende spectaculaire 3D film uit de Disney Studio’s. Het vervolg van de uit 2010 stammende hit Alice in Wonderland brengt grotendeels de originele cast weer terug met als toevoeging Sasha Baron Cohen.

Alice (Mia Wasikowski) is een stoere vrouw geworden die ondertussen al 3 jaar als kapitein op een schip door  “wonderland” gevaren heeft. Na een spannende openingsscene belandt zij in het London van 1875. Ze komt er snel achter dat de baas van het bedrijf waar ze werkt haar eruit wil werken. Hij probeert haar tijdens een confrontatie op een feest failliet te laten verklaren. Alice wordt te schande gemaakt en gaat op zoek naar een oplossing en met behulp van een oude vriend, de libelle Absolem, komt ze terecht in een kamer met een magische spiegel.

Het avontuur kan beginnen, met 3D beelden zoals ze bedoelt zijn voor films. Rustig kijkend geniet je bij elke scene van de prachtige beelden.

Wonderland.

Alice komt haar oude vrienden weer tegen en zij vertellen dat Mad Hatter (Johnny Depp) depressief is. De Witte Koningin wederom gespeeld door de mooie Anne Hathaway probeert haar zo goed mogelijk te helpen. Het witte konijn (stem van Micheal Sheen) en Cat (stem Stephen Fry) geven goedbedoelde adviezen maar heeft ze hier wat aan? Hatter zegt dat zijn familie nog leeft en door Alice gezocht moet worden. Is dit mogelijk. Ja natuurlijk, als je door de tijd kan reizen.

Mad Hatter kwijnt weg en Alice moet op zoek naar de controleur van de tijd. Eenmaal aangekomen in het kasteel van de tijd komt ze in aanraking met de Rode Koningin, die er vanaf het begin een gemene dubbele agenda op na houd, en dan begint het spel om de verovering van de tijdmachine. Mr Time Clock (Sasha Baron Cohen) speelt weergaloos als half mens/half klok.  Hij probeert Alice op wat voor manier dan ook in haar zoektocht te saboteren en achtervolgt haar als ze de tijd te slim af probeert te zijn. Je kan de tijd niet verslaan, maar wel proberen ervan te leren. Opeens is ze weer in haar huidige wereld en heeft ze grote problemen om ook haar baas te slim af te zijn. Hoe komt ze weer terug? Zal Hatter beter worden wanneer hij zijn familie weer terugziet?

James Brolin heeft er als regisseur een glad en soepel geheel van gesmeden. Ik zeg: ga deze film die voor jong en oud een avontuur is, zien. De decors en kostuums zijn ook een lust voor het oog. Dus ga het zien voor je geen tijd meer hebt.

 

Marc Geel wederom bedankt voor je bijdrage

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar