Site pictogram Movie Addicts

American Horror Story: Coven

Untitled(7)

American Horror Story vertelt elk seizoen een nieuw verhaal en sommige vinden dat jammer, ik echter vind het een fantastische zet. Nu is seizoen 3 aan de beurt en na Murder house en Asylum zijn in Coven nu de bewoners en leden/heksen van the Coven de hoofdpersonen in deze serie.

Miss Robichaux’s Academy staat onder toezicht van Cordelia Foxx(Sarah Poulsen) die leiding geeft aan dit opvang huis voor jonge heksen. Nieuwste lid is Zoe Benson (Taissa Farmiga) welke een zeer ongelukkige ontmaagding heeft beleefd. Verder verblijven in het huis de verwenden tienerster Madison Montgomery (Emma Roberts), de menselijke voodoo pop Queenie (Gabourey Sibide) en Nan (Jamie Brewer) een heks met downsyndroom). Cordelia der doel is er vooral voor te zorgen dat de dames hun krachten onder controle krijgen en deze ook accepteren. Wanneer Cordelia der moeder Fiona Goode (Jessica Lange) en tevens opperheks van de Coven terugkeert gat het echter snel bergafwaarts met de sfeer in het huis. Buiten de machtsstrijd in het huis, waarbij Fiona jacht maakt op de mogelijke nieuwe opperheks om diens krachten te stelen, wordt er ook een oude rivaliteit nieuw leven ingeblazen met de onsterfelijke voodoo heks Marie Laveau (Angela Basset). Waarbij Fiona het in haar hoofd haalt een oude vijand van Marie op te graven namelijk Delphine Lalaurie (Kathy Bates), wie verantwoordelijk was voor gruwelijke martelpraktijken onder de zwarte bevolking in de 19de eeuw. Buiten deze hoofdfiguren spelen ook een opnieuw in elkaar gezette en tot leven gewekte tiener Kyle (Evan Peters), Hank Foxx(Josh Hamilton)de man van Cordelia met een duister geheim, een moordlustige jazz trompettist The Axxman (Danny Huston), de huis ober Spalding (Denis O Hare), de heksen Myrtle Snow (Frances Conroy) een oude rivaal van Fiona en Misty Day (Lily Rabe) een heks die de dode weer tot leven kan wekken een grote rol in het verhaal.

Grote kracht van het verhaal en het geen wat ze in seizoen 2 ook al voor elkaar kregen is dat ze met grotendeels dezelfde cast een nieuw verhaal kunnen vertellen zonder dat je blijft hangen in het vorige seizoen. Daarbij moet wel gezegd worden dat de terugkerende acteurs grotendeels dezelfde soort rollen spelen maar je weet wat ze zeggen: ‘Never change a winning team’ en zolang ze winnen is dit inderdaad ook totaal niet storend. Het verhaal lijkt ieder seizoen ook steeds stabieler te worden. Waar in seizoen 1 men teruggreep op bijna soapachtige praktijken en in seizoen 2 er een paar zeer aparte maar vermakelijke zijwegen ingeslagen werden, is seizoen 3 het meest rechtlijnige verhaal tot nu toe. De cast speelt wederom fantastisch met Jessica Lange wederom als stralend middelpunt. de karakters zijn ook stuk voor stuk goed uitgewerkt en elk besluit dat de figuren maken komt daardoor ook niet gemaakt en onlogisch over. De gore factor is ook in dit seizoen weer goed vertegenwoordigd waar naast het getover ook regelmatig met het botte bijltje gehakt wordt (en niet alleen door The Axxman) Het enige minpuntje misschien is het einde wat een beetje vloekt qua sfeer met de rest van de film maar dat kan ook puur muggenziften zijn 😉

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar