Site pictogram Movie Addicts

American Horror Story: Hotel (Verkrijgbaar op DVD)

ahs-5

Het vijfde seizoen van American Horror Story gaat over het Hotel Cortez en haar creepie bewoners die in de loop van de serie aangekocht wordt door een modeontwerper uit New York. Het negentigjarige oude hotel wordt bewoond door demonen en mysterieuze “zieke” geesten, waaronder de oprichter, James Patrick March (jolli gespeeld door Evan Peters), heroïne junkie Sally (Sarah Paulson, een snuifje snollig) en demonen. Personeel en bewoners van het hotel zijn de 111 jaar oude vampier “De Gravin” Elizabeth (ra ra ramama Lady Gaga) en haar bezitterige minnaar, de voormalige drugsverslaafde “Sjakie” Donovan (Matt Bomer), Donovan’s moeder de manager en receptionist Iris (Kathy Bates, oa bekend van Misery (1990) en Dolores Claiborne (1995) ) de excentrieke transgender barman Liz Taylor (Denis O’Hare, wat kan die man/ vrouw goed acteren) en Ramona Royale een vampier met wraakgevoelens (Angela Bassett, een echte zwarte Panther (1995) ).
Naarmate het seizoen zich ontvouwt wordt de informatie en het achtergrondverhaal van elk personage langzaam duidelijk. Elizabeth was getrouwd met James Patrick March en had een illegale abortus, in het Huis van de Moord (seizoen 1), in het jaar 1926. Ramona was een Hollywood-actrice die een romantisch verleden deelde met Elizabeth tot de Gravin in een jaloerse bui haar vriendje dode. Liz was voorheen bekend als Nick Pryor en woonde in Topeka (Kansas) tot ze een make-over kreeg en gedoopt werd als Liz Taylor door Elizabeth. Sally verstrekt heroïne aan Donovan en werd uit een raam geduwd door een boze Iris (de moeder van). De oprichter James Patrick March martelt, zaagt en vermoord veel bezoekers in zijn hotel die hij bouwde met een reeks geheime gangen en stortkokers om zich te ontdoen van de lichamen van zijn slachtoffers.
Het heden en verleden verhalen van het Hotel zijn verweven met het huidige verhaal van detective John Lowe (Wes Bentley, die in loop van de serie er steeds woester uit komt te zien) die voor het eerst naar het hotel wordt getrokken door een reeks moorden gepleegd door een seriemoordenaar (gebaseerd op de Tien Geboden) en zijn vrouw, Dr. Alex Lowe (Chloë Sevigny). In het verloop van het seizoen wordt onthuld dat bepaalde gebeurtenissen uit het verleden met inbegrip van de eerdere verdwijning van Lowe’s jonge zoon Holden ook verstrikt is in de verhalen van de gravin en het Hotel Cortez.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar