Site pictogram Movie Addicts

Amsterdam Comic Con 2016 verslag

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus veranderde de RAI Amsterdam in een heus popcultuurparadijs voor de eerste COMIC CON Amsterdam. Maar liefst 30.000 mensen die  gek zijn op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime waren afgelopen weekend te vinden in de RAI. De organisatie is dan ook verheugd bekend te maken dat op 25 en 26 februari 2017 de eerste COMIC CON Rotterdam in Ahoy zal plaatsvinden. Maar wat vonden de bezoekers ervan? Mark de Vogel een van onze regular schrijvers en fervent blogger, gamer en filmliefhebber was er afgelopen weekend bij.

Hierbij een verslagje over Comic Con,

Dit was de eerste keer dat er een Showmasters Comic con in de Rai in Amsterdam plaats vond. Ik vond er minder groot werd uitgepakt dan in eerste instantie gedacht. Hierdoor zag de beurs er anders uit dan bijvoorbeeld Dutch Comic Con in Utrecht. Uiteraard stonden er veel merchandise stand waaronder die van Dirtees en Gator wat films en series betreft was er niet echt veel te zien alleen waren meer acteurs aanwezig en ook de Netflix stand was aanwezig. Mijn verwachting waren niet zo hoog, omdat dit ook de eerste editie was, maar met de acteurs die aanwezig waren werd er veel goed gemaakt. Grote legendes waarvan sommige nog steeds in de film wereld actief zijn. De grootste acteurs waren voor mij Robert Englund (Freddy Krueger), Ray Park (Darth Maul), Peter Mayhew (Chewbacca) en Ian Mcdiarmid (The Emperor) Wat dat betreft kwamen de Star Wars fans dan ook echt aan hun trekken en ik dus ook. Mijn persoonlijke hoogtepunt was toch het moment dat ik op de foto kon met Robert Englund.

Het was druk vooral op de dag dat ik ging met mensen van Gamersnet die hun dag ook op film hebben gezet. Aangezien ik pas in de middag aankwam, moest ik ook een beetje haast maken om alles te zien, wat uiteindelijk meeviel gezien de kleinere opzet. Deze Comic Con heeft wel indruk op me gemaakt maar hoop en verwacht dat de beurs volgend jaar (of in Rotterdam waar een volgende editie in de planning staat) iets uitgebreider wordt en mogelijk net zo groot wordt als bijvoorbeeld Dutch Comic. Verdere verbeterpunten voor de volgende editie zijn wat mij betreft lint voor fotosessie wachtrijen, en meer film decoraties (blijf natuurlijk ook een movieaddict ;o) )

Foto’s door Mark de Vogel

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar