Site pictogram Movie Addicts

Amsterdam Comic Con (27&28 augustus in de Rai Amsterdam) *updated*

Op 27 en 28 augustus is het dan eindelijk zover en hebben we ook (EINDELIJK!!!) in onze eigen hoofdstad een volwaardige Comic Con. En wat voor een!!! De afgelopen maanden werd duidelijk dat een dergelijke beurs in alleen maar aangekleed kon worden met behoorlijke namen uit het fantasiegenre. We nemen jullie even mee in wat Amsterdam Comic Con zoal te bieden heeft eind augustus.

Star Wars

Je kan na The Force Awakens er niet meer omheen, Star Wars is hot!!! Met de lange lijst aan prominente gezichten uit deze filmserie zullen verschijnen kunnen de Star Wars fans hun geluk niet op. Met o.a. Kenny Baker (R2D2), Peter Mayew (Chewbacca), Ian McDiarmid (the Emperor) en David Prowse (Darth Vader) is Star Wars op volle oorlogssterkte aanwezig.

Andere iconen

Is er dan alleen Star Wars wat de klok slaat? Nee hoor, met Sean Astin (Sam uit LOTR), Robert ‘Freddy’ Englund (Nightmare on Elmstreet), Lance Henriksen (Aliens, The Terminator) en Margot Hidder (Lois Lane uit de originele Superman films) zijn er nog een aantal zeer prominente gezichten uit iconische fantasie films aanwezig.

Naast deze filmsterren zijn er nog een hoop bekende gezichten uit films als Harry Potter, Indiana Jones en Predator. Vergeet echter ook niet gezichten uit iconische series als Stargate, Game of Thrones en Buffy the Vampire Slayer.

Cosplay en Live shows

Cosplay-competities
De cosplay-competities zijn een geliefd onderdeel bij het publiek. Op beide dagen vindt er een cosplay-competitie plaats, één voor (semi)professionele cosplayers en één voor iedereen die graag mee wil doen. De dagelijkse cosplay-wedstrijden bieden de perfecte kans om een gave creatie te tonen en de persoonlijkheid van het karakter neer te zetten op het podium. De gelukkige winnaars worden beloond met een geldprijs en mogen volgend jaar naar de internationale cosplay-competitie op de London Film & Comic Con! 

Cosplay-verenigingen
‘Live long and prosper’. De Star Trek vereniging The Flying Dutch is in kostuum aanwezig en houdt panels en lezingen naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Star Trek dit jaar. Voor de dino liefhebbers is de Jurassic Park fanclub aanwezig in kostuum, zij tonen verscheidende replica’s uit de film en brengen lopende dinosauriërs als attractie mee. Ook de Nederlandse Star Wars vereniging, the 501th Legion Dutch Garrison, is aanwezig. Kijk dus uit voor Stormtroopers die op de beursvloer patrouilleren! Mocht je bang zijn voor spoken, dan stellen diverse Ghostbusters je gerust. Zij houden de beursvloer voor de bezoekers spook-vrij. Tot slot zijn ook de Agents of S.H.I.E.L.D. aanwezig op het evenement met een S.H.I.E.L.D. Jeep en meerdere Marvel props en gadgets.

Voor de fanboys is dit een convention om je vingers bij af te likken, maar ook het comic gedeelte wordt niet vergeten. Eén van de gasten is de Nederlandse Romano Molenaar welke nu furore maakt als tekenaar van o.a. Storm. Romano heeft echter ook werk geleverd voor bekende Amerikaanse comics als Darkness, Witchblade, Lady Death en X-Men Unlimited.

Voertuigen

Met de Dèlorean uit de Back tot he Future films is direct een van de meest iconische voertuigen ook al bevestigd voor The Amsterdam Comic Con. Hiernaast zullen de Tumbler Batmoblie aanwezig zijn net als de eerder genoemde S.H.I.E.L.D. Jeep. Wij zijn dan ook benieuwd welke voortuigen er nog meer zullen zijn in de Rai welke met zijn AutoRai verleden natuurlijk een prachtig podium is om een paar nostalgische voortuigen ten toon te stellen.

Amsterdam Comic con is nog ruim 1,5 maand weg, maar met de huidige line up van gasten en met er wat er nog uit de hoge hoed getoverd zal gaan worden aan activiteiten en gasten, lijkt het een fantastisch weekendje te gaan worden eind augustus in de Rai te Amsterdam.

Voor meer informatie en aankondigingen zie de website www.Amsterdamcomiccon.com

of de Facebook pagina van Amsterdam Comic Con

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar