Site pictogram Movie Addicts

Programma Amsterdam Spanish Film Festival 2016

Maandag 9 mei wordt het Amsterdam Spanish Film Festival geopend met Truman een komisch drama welke afgelopen jaar de grote winnaar was bij de Goya Awards (Spaanse Oscars/Gouden Kalveren) waarna er een Q&A volgt met de regisseur. Hierna is het wachten tot 25 mei wanneer het festival zijn programma voortzet met een 7-tal sterke Spaanstalige films waarbij er na de verschillende voorstellingen Q&A’s en er gezellig een hapje en drankje (Spaanse wijn) genuttigd kan worden. Naast de recente titels is er ook ruimte gemaakt voor 2 oudere titels en is er op de laatste dag ook een Shortprogramma te zien met uitgesproken korte Spaanse films welke net even een andere vorm van Spaanse Cinema belichten. Hieronder hebben we alle titel voor jullie op een rij gezet:

 

 

Hier de festival teaser

Truman (9 mei om 20:00 in Tuschinski)

Julian krijgt onverwachts bezoek van zijn vriend Tomas, welke nu in Canada woont. De twee mannen beleven emotionele en verrassende dingen samen met Julian’s onafscheidelijke metgezel de hond Truman. Grote Winnaar bij de Goya’s afgelopen jaar.

Trailer

 

The BrideLa Novia (25 mei 19:00 Tuschinski)

Gebaseerd op het stuk Bodas de Sangre van Federico Garcia Lorca verteld The Bride het verhaal van een driehoeksverhouding. Twee geliefde nemen een drastisch besluit op de dag dat zij moet gaan trouwen. Hun besluit om te vluchten kent echter dramatische gevolgen.

Trailer

Pianist Street – La Calle De Los Pianistas (26 mei 21:00 Tuschinski)

In de smalle straten van Brussel bevindt zich een uitzonderlijke hoge concentratie van toppianisten. Natasha Binder is de volgende in de lijn van 4 generaties wonderkinderen op de piano. Zij probeert door de dagboeken van haar moeder uit te vinden wat het nou inhoud om een echte pianist te zijn.

Trailer

MA MA (27 mei 21:30 Tuschinski)

In de nasleep van een tragedie reageert Magda een nieuwgevonden levenslust welke afgeeft op haar familie en vrienden. Met in de hoofdrolde immer betoverende Penelope Cruz.

Trailer

Chef’s Special – Fuera de carta (28 mei 21:30 Tuschinski)

Javier Cimara (o.a. Talk to Her) schitterd als Chefkok Maxi. Hij is een cullinaire genie maar ook een ontzettende drama-queen. Die laatste eigenschap krijgt steeds meer de overhand wanneer hij steeds meer hooi op zijn vork neemt.

Trailer

The 33 – Los 33 (29 mei 21:00 Tuschinski)

Gebaseerd op waargebeurde feiten verteld The 33 het verhaal van 33 mijnwerkers welke maar liefst 69 ondergronds opgesloten zaten. Met Onder andere Antonio Banderas in een van de hoofdrollen

Trailer


Nobody Wants The Night – Nadie Quiere La Noche (30 mei 21:00 Tuschinski)

Nobody Wants the Night verteld het verhaal van twee vrouwen, die woonachtige in het woeste ijslandschap, ieder op hun eigen manier wachten op de man van wie ze houden. Met Internationale sterren Julliette Binoche en Gabriël Byrne.

Trailer


Life Goes On – El Mundo Sigue (30 mei 19:00 Tuschinski)

Twee zussen welke verwikkeld zijn in een eeuige concurrentie strijd proberen elke succes, status en liefde te vinden in het Madrid van de jaren 60. Een Spaanse klassieker.

Trailer

Voor meer informatie over het Spanish Film Festival kijk op de Website www.amsterdamspanishfilmfestival.com

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar