Site pictogram Movie Addicts

Angry Birds 2, Stemmencast presentatie

De volledige Nederlandse stemmencast van Angry Birds 2 is bekend gemaakt tijdens een castpresentatie in aanwezigheid van verschillende stemacteurs. Vanwege de ijskoude sfeer in deze vrolijke nieuwe 3D animatiefilm vond dit plaats in de Amsterdam Icebar. In Angry Birds 2 worden de vogels en biggen namelijk bedreigd door de bewoners van een derde eiland. Op dit Adelaarseiland is het het klimaat, tot grote ergernis van de vogels die er wonen, niet zo tropisch als op het Vogeleiland en het Biggeneiland. 

Tot ons eigen grote genoegen, we hoorden hem niet terug in de eerste trailer, keert ook Ruben Nicolai terug als Leonard. Angry Birds was een van de films waarbij ik echt meer kon genieten van de Nederlandse versie dan van het origineel en ik ben dan ook benieuwd of dit vervolg hetzelfde teweeg kan brengen.

Hieronder de volledige lijst met stemacteurs.

Red – Eddy Zoëy Chuck – Enzo Knol
Bomb – Murth Mossel 
Leonard – Ruben Nicolai
Mighty Eagle – Frank Lammers
Hal – Levi van Kempen
Silver – Do
Zeta – Soundos El Ahmadi
Gary – André Dongelmans
Debbie – Olcay Gulsen
Zoe – Bibi
Courtney – Pip Pellens
Glenn – Diederik Jekel 
Ella – Marieke Elsinga
Alex – Janice 
Pinky – Maryam Hassouni
Carl – Mattie Valk
Jerry – John van den Heuvel
Hank – Rico Verhoeven
Bombs moeder – Irma Knol



De vete tussen de humeurige vogels en de gemene groene biggen krijgt in
Angry Birds 2 een nieuwe wending. Als een nieuw gevaar afkomstig van het ijskoude Adelaarseiland zowel het Vogeleiland als het Biggeneiland bedreigt, besluiten Red (Jason Sudeikis/Eddy Zoëy), Chuck (Josh Gad/Enzo Knol), Bomb (Danny McBride/Murth Mossel) en Mighty Eagle (Peter Dinklage/Frank Lammers) om Chucks zus Silver (Rachel Bloom/Do) in te lijven en om samen te werken met biggen Leonard (Bill Hader/Ruben Nicolai), zijn assistente Courtney (Awkwafina/Pip Pellens), en zijn techneut Garry (Sterling K. Brown/André Dongelmans). De vogels en biggen sluiten een wapenstilstand en vormen samen een superteam om allebei hun eilanden te redden.

Regie:  Thurop Van Orman
Scenario: Peter Ackerman
Productie: John Cohen          

Vanaf 21 augustus 2019 in de bioscoop. In de originele en Nederlands gesproken versie, in 3D en 2D.
#AngryBirds2NL

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar