Site pictogram Movie Addicts

Anti- Kerstfilms top 5

Vijf films die ondanks dat ze zich rond de feestdagen afspelen daar weinig mee doen, maar wel toppers zijn voor wanneer je een ‘kerstfilm” wilt opzetten zonder met Kerstmannen en kerstgevoel opgescheept te zitten. Alleen over de eerste plek bleef ik in dubio en omdat ik niet wil/kan kiezen, dus 2 nummers 1. Dus als je net als Bad Santa niet van zoetsappigheid houdt dan zijn onderstaande kerstfilms absoluut iets voor jouw

1. Batman Returns. Mijn Cijfer:9

Voor de The Dark Knight was dit naar mijn mening de beste Batmanfilm die er was. De schurken Shreck (Christopher Walken), Penguin (Danny DeVito) en Catwoman (sorry Anne Hathaway en Halle Berry, maar niemand wint het van Michelle Pfeiffer) zijn super en de film is lekker duister en ja het speelt zich grotendeels af rond de feestdagen. Deze Batmanfilm raast voorbij met heerlijke actie, donkere humor en een sexy Michelle Pfeiffer. Met een sterke held en een schurken trio zoals er maar weinig voorbij zijn gekomen in het superhelden genre, staat deze toch als een huis (en dan te bedenken dat Tim Burton deze film niet eens wilde maken).

1. Die Hard. Mijn Cijfer: 9

De serie die alweer 5 delen omvat en wat beter om tijdens de Kerst warm te draaien met dit fantastische eerste deel. Tijdens de Kerstborrel worden een zooitje werknemers gegijzeld door een Duitse terrorist Hans Gruber (een fantastische Alan Rickman), waar de terroristen echter geen rekening mee hebben gehouden is John McClane (Bruce Willis), de echtgenoot van een van de gegijzelde en politieagent. Het simpele gegeven wordt gewoon fantastisch uitgewerkt en Bruce Willis was definitief doorgebroken als filmacteur. Dus houd je van een goede actiefilm overtuig ze thuis dan dat dit de ideale kerstfilm is.

3. The Long Kiss Good Night. Mijn Cijfer: 8

Eigenlijk jammer dat deze film niet de klapper is geworden die het had moeten zijn, want dit is gewoon een hele goede actiefilm met dit keer een vrouw als actieheld. Het verhaal gaat over de lieve huismoeder die last heeft van geheugenverlies en niets meer weet van voor haar zwangerschap van haar nu 5 jarige dochter. Hier komt snel verandering in wanneer zij door ongure types herkend wordt op tv en binnen no time hordes huurmoordenaars van

zich af moet slaan. Eenmaal op de vlucht wordt ze bijgestaan door de louche privé detective (Samuel L Jackson) die ze in eerste instantie had ingehuurd om haar verleden te zien achterhalen. Oja dit alles speelt zich af rond de feestdagen en is dus weer een fantastisch excuus voor actieliefhebbers.

 

4. Go. Mijn Cijfer:7,5

Meerdere verhaallijnen die zich afspelen tijdens een kerstavond.

Het eerste verhaal gaat over kassière Ronna (Sarah Polley)die tijdens haar werk benaderd wordt of zij aan drugs kan komen. Aangezien zij flinke geldproblemen heeft stemt zij in om de drugs later bij hun langs te brengen. Samen met haar vriendin Claire (Kathie Holmes) en collega Mannie gaat ze bij een bekende dealer Todd (Timothy Olyphant) langs om XTC op te halen en zo door te verkopen. Eenmaal daar moet ze haar vriendin als onderpand achterlaten, aangezien ze geen geld heeft en eenmaal op pad gaat het al snel mis.

Het tweede verhaal gaat over een groep vrienden die onderweg zijn naar een avondje stappen en feesten in Las Vegas waaronder Simon, een collega van Ronna uit verhaal 1. Wanneer 2 van de 4 uitgeschakeld raken door voedselvergiftiging, gaan de 2 overgebleven vrienden naar een stripclub. Wanneer Simon echter zijn handen niet thuis kan houden loopt dit ook fout af.

Het derde verhaal vertelt het verhaal over de mannen die Ronna benaderen voor de drugs. Dit jonge homo stel (Jay Mohr en Scott Wolf), met relatie problemen, moet dit onder druk doen van een politieagent die hun eerder voor drugs bezit gepakt heeft. En ze zich op deze manier kunnen vrijpleiten. Echter wanneer de deal niet loopt zoals het hoort moeten zij als goedmaker voor het kerstdiner met de agent mee naar zijn huis. Ook dit zorgt voor lachwekkende taferelen.

Het leuke van deze film is dat de meerdere verhaallijnen op verschillende punten elkaar passeren zonder dat dit gedwongen over komt en daarbij zit er genoeg humor in. Verder is het een feest van herkenning van meerdere bekende of voorheen bekende acteurs. Dus ben je minder van actie, maar wel van zwarte humor dan is dit misschien wel je ideale excuus om onder je zoveelste Christmas Carol verfilming uit te komen.

5. Trading Places. Mijn cijfer:7,5

Dit is een heerlijk persoonsverwisseling film uit de tijd dat Eddie Murphy en Dan Aykroyd nog grappig waren en vooral niet te braaf. Rond Kerst besluiten 2 oude vrekken een weddenschap aan te gaan waarbij ze de succesvolle yup Louis Winthorpe III (Dan Aykroyd) op slinkse wijze van positie laten wisselen met zwerver Billy Ray Valentine (Eddie Murphy). Dit alles omdat 1 van hen beweert dat met de juiste middelen iedereen succesvol kan zijn, maar ook dat wanneer je iemand alles afpakt deze kan afdwalen naar criminaliteit. Dit zorgt voor veel zeer leuke momenten, maar ook de acteurs strooien met de grappen waardoor dit een hilarische komedie wordt. En rond welke periode denk je dat dit verhaal zich afspeelt? Precies de feestdagen. Weer een goed excuus om onder de zoetsappige films uit te komen, want wat is er nou leuker dan een film uit de hoogtijdagen van twee raskomieken op te zetten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar