Site pictogram Movie Addicts

Atomic Blonde Review

Atomic Blonde Review

Atomic blond is de nieuw actiefilm met Charlize Theron en James McAvoy en goede oude John Goodman. Aan de hand van regisseur David Leitch (John Wick) beloofd Atomic Blonde een keiharde actiefilm te worden en misschien wel de actieknaller deze zomer.

In 1989 op de vooravond van de val van de Berlijnse Muur wordt MI6-agent James Gascoigne vermoord door de KGB-agent Joeri Bachtin die een microfilm steelt waarop een lijst van agenten staat die actief zijn in de Sovjet-Unie. De daaropvolgende dag wordt MI6-agente Lorraine Broughton (Charlize Theron) naar Berlijn gestuurd om te proberen de lijst te bemachtigen en om dubbelspion Satchell uit te schakelen.

Charlize Theron speelt de hoofdrol in de film als geheime agent en dit doet zij dit overtuigend. De arbeid die is gestoken in de vechtscenes doen de film veel goed helemaal omdat Charlize Theron zowat alles zelf heeft gedaan en dit de kwaliteit van deze scenes alleen maar ten goed komt. James McAvoy helpt Charlize bij haar missie in Berlijn en ik kan eigenlijk wat minder over hem vertellen anders spoil ik de film voor velen. Het enige wat ik ik over hem kwijt wil is dat hij in tegenstelling tot Charlize wat minder van het fysieke geweld  maar meer van het schieten. John Goodman is 1 van de oudere acteurs in de film en speelt eigenlijk een soort van advocaat. Deze rol van advocaat is goed voor hem weggelegd en in de film gedraagt die zich ook echt zo om te zorgen dat hij voor de kijkers als een eikel over komt. De film zelf komt een beetje traag op gang, maar weet zich wel naarmate de vecht- en actiescenes toenemen wint de film aan kracht. Het is duidelijke waar de regisseur zijn achtergrond in heeft want de actie en het stuntwerk ziet er geweldig uit en doen de film veel goed, naast de hoofdrolspeelster welke zelfs bont en blauw mooie en sterke verschijning is gedurende de hele film.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar