Site pictogram Movie Addicts

Award Season update People’s Choice Awards (films)

People’s Choice Awards

De titel zegt het eigenlijk al deze prijs heeft niet zozeer met kwaliteit te maken maar meer de populariteit. Filmstudio’s, agents en zenderbazen kijken hier met meer interesse naar dan andere awardshows want een prijs is alijd goed maar weten dat jouw film, acteur of serie het goed doet bij het miljoenen publiek betekend veelal veel inkomsten. Deze awards geven een beetje aan welke series en films hot zijn (altijd handig met eventuele vervolgen op de planning) maar ook welke acteurs en actrice hun miljoenen salaris waard daar het publiek deze graag ziet. Hieronder een lijst met winnaars met toch een paar kleine verassingen (maar niet vergeten dat dit door het Amerikaanse publiek gekozen is ;o) )

 

Favoriete film
Maleficent (Angelina Jolie schittert als titelkarakter in haar best verdienende film tot nu toe)

Favoriete acteur
Robert Downey Jr. (in 2014 alleen een bijrol in Chef en de hoofdrol in de toch wat teleurstellende The Judge. Blijkbaar is het feit dat hij Iron Man is voldoende om zelfs in rustige jaren met deze prijs aan de haal te gaan)

Favoriete actrice
Jennifer Lawrence (The Hunger Games need we say more)

Favoriet film-duo
Shailene Woodley & Theo James in Divergent ( Hoewel Divergent wisselend ontvangen werd, in Nederland zelfs voorbij gestreefd door The Mazerunner)

Favoriete actiefilm
Divergent ( zie bovenstaande)

Favoriete acteur in een actiefilm
Chris Evans ( Met het succesvolle vervolg van Captain America en het sterke The Snowpiercer niet onterecht hoewel wij eerder voor Chris Pratt waren gegaan)

Favoriete actrice in een actiefilm
Jennifer Lawrence ( ff serieus Scarlett Johansson vergeten ofzo?????)

Favoriete komediefilm
22 Jump Street ( Tja terecht daar ze het al hele leuke origineel naar de kroon staken)

Favoriete komedie-acteur
Adam Sandler ( zelfs in een jaar waarin Adam Sandler weinig bijzonders heeft laten zien en ook in de bioscoop niet groot scoorde blijft hij blijkbaar een publieks lieveling. Hoepelijk komend jaar met Pixels en Hotel Transylvania 2 een goede comeback)

Favoriete komedie-actrice
Melissa McCarthy (Ook weer een die dit jaar het bioscoop publiek niet echt kon warm maken met het geflopte Tammy en in St Vincent zorgde zij voor de verandering niet zozeer voor de lachers. Zij heeft echter nog de succesvolle serie Mike&Molly welke zeer goed scoort dus weinig tegen in te brengen)

Favoriete dramafilm
The Fault in Our Stars (Tja dit stond al vast toen bekend werd dat deze film gemaakt zou worden en eerlijk is eerlijk hij is nog best goed ook)

Favoriete acteur in een dramafilm
Robert Downey Jr.(zie onze eerder opmerking over het teleurstellend ontvangen van The Judge)

Favoriete actrice in een dramafilm
Chloë Grace Moretz (If I Stay was ook weer een drama gericht op het jongere publiek welke ook echt niet slecht was maar toch apart dat de hoofdrolspelers van de populairste drama er niet vandoor gingen met deze prijzen)

Favoriete familiefilm
Maleficent ( Deze familie film die al verkozen was als favoriete film sterkt de keuze voor familie film)

Favoriete thriller
Gone Girl (Yes weer een keus waar ik volledig achter kan staan want was Gone Girl weer een sterke film van Fincher)

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar