Site pictogram Movie Addicts

Awards Update The Razzies

Razzie

 

Naast alle eervolle awards en nominaties zijn daar ook de Razzies weer. En waar sommige mensen wel eens zeggen er zijn toch wel slechtere films gemaakt dan die genomineerd zijn. Maar je wilt als award show wel wat ruchtbaarheid kunnen geven en hoe beter door niet de B en C films aan te kaarten maar vooral de A films met die grote sterren. Het leuke hieraan is dat de film niet eens altijd hoeft te floppen (The Twilight films waren financieel een waanzinnig succes maar oh oh oh wat was dat een slechte serie zeg en wat hebben ze veel Razzies gewonnen) Ook dit jaar zijn er weer een paar ‘favorieten voor de Razzies waarij Transformers de kroon spant met 7 nominaties, gevolgd door Teenage Mutant Ninja Turtles, Seks Tape, het hier niet uitgebrachte Kirk Cameron’s Saving Christmas en The legend of Hercules. Grootste ontsnapping en terecht is dat Mark Wahlberg niet genomineerd is voor Transformers (Omdat hij een van de weinige positieve punten was van die film) De Razzies komen dit jaar weer met een nieuwe categorie welke een stuk positiever is namelijk de Redeemer Award voor voormalige vast Razzie(genomineerde en/of winnaars) klanten die het juiste pad op zijn gegaan waarbij Kristen Stewart misschien wel de meest opvallende naam is met 6 awards kwam ze dit jaar heel sterk terug met Camp X-Ray(Keanu deed het met 6 nominaties natuurlijk ook niet slecht met zijn comeback John Wick)

Conclusie: Een film die niet en waarschijnlijk nooit uitgebracht zal worden in Nederland was de grote ‘winnaar’ van de avond. Kirk Cameron (o.a. Growing Pains) werd hiermee de grote schlemiel van de avond en het filmjaar 2014(en ik ben toch stiekem benieuwd naar deze film of deze echt zo slecht was) In tegenstelling tot onze verwachting dat The Legend of Hercules de grote ‘winnaar’ zou worden kwam deze film met de schrik vrij met 0 verzilverde nominaties. De laatste Transformers wint er uiteindelijk 2 voor regisseur en slechtste bijrol (hoewel Kellsey Grammer hem niet alleen voor deze film won) en Annie ach ja dat was volgens mij iets wat niet anders kon. Ben Affleck won zeer terecht de Redeemer Award echter was dit iets wat al een paar jaar speelde en zou ik iemand die zich specifiek dit jaar verbeterd heeft deze award gunnen.

 

 

 

WORST PICTURE

Verwachting: The Legend of Hercules Ik denk Transformers nog redelijk gaat wegkomen ondanks de gigantische lijst aan nominaties.

WORST ACTOR

Verwachting: Mijn gedoodverfde favorite blijft The Legend of Hercules dus hier gaan we voor Kellan Lutz

 

WORST SUPPORTING ACTOR

Verwachting: he The Legend niet genomineerd??? Ik vind dat zelf Shaquille O’Neil hem verdiend maar om het leuk te houden zie ik ze deze award zo aan Mel Gibson schenken.

WORST ACTRESS

Verwachting: Ik zelf zou zeggen Gaia Weiss maar wie weet straffen ze een grotere actrice af in dit geval Melissa McCarthy die in Tammy regelmatig de irritatie grens overschreed

WORST SUPPORTING ACTRESS

Verwachting: Oei dit is 50/50 na mijn mening het wordt Cameron Diaz welke een tenenkrommend slachte Miss Hannigan neerzette of het wordt Megan Fox die weer duidelijk liet blijken niet te kunnen acteren.

WORST DIRECTOR

Verwachting: Seth MacFarlane zou hier afgestraft kunnen worden na zijn successfilm Ted, Michael Bay heeft het geluk van een Blockbuster aan zijn zijde. Jonathan heeft financieel ook niet slecht gescoord en dat zou ook zijn redding kunnen betekenen. Het gaat tussen Darren Doane en Renny Harlin en daar Renny Harlin 80 miljoen door de plee gespoeld heeft wint Renny hem.

 

WORST REMAKE, RIP-OFF OR SEQUEL

Verwachting: Annie ligt wel heel vers in het geheugen en menig Razzie jury lid van het eerste uur zou deze graag belonen waar ze dat met het origineel niet hadden gedaan.

 WORST SCREEN COMBO

Verwachting: Vanaf het moment dat de nominaties bekend waren kan er hier maar één winnen en dat is Kellan Lutz.

WORST SCREENPLAY

Verwachting: ongelooflijk maar waar geen Legend of Hercules in deze categorie en in dit geval ga ik absoluut voor Transformers: Age of Extinction waarbij de schrijvers vooral het publiek totaal niet serieus namen met wat in de basis heel leuk had kunnen worden.

 REDEEMER AWARD

Verwachting: Ben Affleck had deze award 2 jaar geleden mogen winnen nadat hij met zowel The Town als daarna Argo goed scoorde en Gone Girl eigenlijk in het verlengde daarvan ligt. Jennifer Anniston is tot nu toe alleen maar genomineerd want eerlijk is eerlijk slecht speelt ze niet altijd maar wel te vaak in slappe romantische komedies. Keanu heeft wel een paar tenenkrommende optredens erop zitten en John Wick is wel de revelatie afgelopen najaar geweest, maar ook hier Keanu is alleen genomineerd geweest. Blijven over Mike Myers en Kristen Stewart en omdat Kristen er toch al 6 Razzies op der naam heeft staan mag ze wat mij betreft de redeemer award mee naar huis nemen voor Camp X-Ray.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar