Site pictogram Movie Addicts

Bekende filmvoertuigen op Dutch Comic Con

De Batmobiel, de General Lee, Optimus Prime: wie kent ze niet? De befaamde filmauto’s krijgen hun eigen walk of fame eind maart op Dutch Comic Con 2016.

AMSTERDAM –  Films en blockbusters zijn vaak bekend om hun knappe acteurs, mooie actrices en boeiende verhaallijnen. Maar ook de talloze filmauto’s hebben hun eigen bekendheid verworven in de filmwereld. Enkele van deze bekende wagens zijn te bezichtigen op Dutch Comic Con in Utrecht.
Een van de meest bekende filmauto’s is uiteraard de Batmobiel. Voor het eerst officieel geïntroduceerd in de Batman film uit 1966, staat deze auto bekend voor zijn high-performance motor, vlekkeloos design, en talrijke gadgets. Batman zou Batman niet zijn zonder de Batmobiel. Bovendien zijn de Batboat en de Batcycle uit de gelijkaardige 1966 klassieker te bewonderen op het evenement.
Ook de General Lee is aanwezig, de befaamde rode 1969 Dodge Charger uit The Dukes of The Hazzard. Bekend om zijn originele claxongeluid (de eerste twaalf noten uit het populaire Amerikaanse liedje Dixie) werd deze auto ook gebruikt in verschillende reclamecampagnes.
Naar bovenstaande iconische voertuigen kan het publiek ook Optimus Prime en de Autobots uit de Transformer franchise aanschouwen. Er is de mogelijkheid om op de foto te gaan met zowel de auto’s als Mark Ryan, stemacteur voor autobot Bumblebee, dit tegen een kleine vergoeding. De opbrengst van deze actie gaat naar Make A Wish Foundation.

Dutch Comic Con zal plaatsvinden op 26 en 27 maart 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. Naast de aanwezigheid van de filmauto’s zijn er inmiddels al aankondigingen gedaan van sterren uit Game of Thrones, The Power Rangers, Gotham en de legendarische Star Wars films die aanwezig zullen zijn.
Kaarten voor Dutch Comic Con zijn beschikbaar via www.dutchcomiccon.com/kaarten en kosten €20 per dag of €35 voor een weekend ticket.

Zie hier de voertuigen welke zoal te aanschouwen zullen zijn tijdens Dutch Comic Con 2016

    utc

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar