Site pictogram Movie Addicts

Bijval uit filmsector voor Brandend Kalf

Filmmakers en organisaties uit de Nederlandse filmwereld hebben zich sinds de lancering achter Het Brandende Kalf geschaard: de nieuwe onafhankelijke prijs voor het meest bevlogen initiatief dat de Nederlandse speelfilmwereld in vuur en vlam zet. Vorige week startte daarvoor de crowdfundingcampagne op Voordekunst.nl.
“Elk initiatief dat de Nederlandse film naar een hoger niveau wil tillen en dat met zoveel vuur doet verdient ondersteuning.” – Sander Burger (Ik ben Alice, Mijn zoon is sJihadist).
“Nieuw elan in de filmwereld! Altijd!” – Bero Beyer, directeur International Film Festival Rotterdam (IFFR).
“Gedurfde, kritische filmtaal drijft mensen uit hun comfortzone en stimuleert het herzien van vastgeroeste normen en waarden.” – Morgan Knibbe (Those who feel the fire burning).
“Ik steun het pleit voor meer bevlogen, mooie, verrassende én schokkende films!” – Barend de Voogd, hoofdredacteur Schokkend Nieuws.
“Ik ben voor de kunst en voor de film en nog het meest voor de film als kunst.” – Nanouk Leopold (Boven is het stil, Wolfsbergen).

 

Online filmnetwerk Filmpeople heeft zich gemeld als nieuwe sponsor van Brandend Kalf. “Filmpeople is gericht op het ondersteunen van eigenzinnige makers en organisaties. Daarom steunen wij het initiatief van Brandend Kalf van harte.”
Na een succesvolle financiering vindt De Avond van Het Brandende Kalf plaats op 29 september, aan de vooravond van de uitreiking van de Gouden Kalveren, in filmtheater Springhaver te Utrecht.
Een bijdrage aan de crowdfundingcampagne van Brandend Kalf is zowel een uitnodiging aan de Nederlandse speelfilmwereld om ambitieuzer en uitdagender te werk te gaan als een steunbetuiging aan bevlogen filmmakers die gedurfde, grensverleggende speelfilms (willen) maken.
Help ook het vuurtje verder opstoken op Voordekunst.nl !
Volg de verichtingen van het Brandend kalf ook op Social media
facebook/brandendkalf
twitter/brandendkalf

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar