Site pictogram Movie Addicts

Bioscoop vooruitblik 2017

wp email template style header image header image

In alle eerlijkheid was 2016 niet het filmjaar waar velen (waaronder ik zelf) op hadden gehoopt, kwaliteit was er genoeg, maar de blockbusters stelden maar mondjesmaat niet teleur en wisten veelal op zijn best te vermaken. Maar dat was 2016, op naar 2017 waarbij we in het begin meteen een paar actieknallers en Oscar potentieel voorgeschoteld krijgen.

 

Januari brengt ons onder andere Lion, Manchester By the Sea en Moonlight als echte Oscar kandidaten. Daar tegenover staan een paar film met meer actie als Patriots Day, Split, xXx: The Return of Xander Cage en Resident Evil: The Final Chapter. Zou M. Night Shyamalan zijn suprise hit The Visit van ruim een jaar geleden een goed vervolg kunnen geven? Lopen we in het begin van het jaar al warm voor Vin Diesel in een vervolg film terwijl in april F&F8 uitkomt? En welke mogelijke Oscar kandidaten zijn echt zo goed?

Februari brengt ons Monster Trucks en A Monster Calls (Oscar Outsider?) maar ook Matt Damon in het epos The Great Wall waarin we de ware reden voor de bouw van de Chinese Muur te zien krijgen. Oscar geweld komt in de vorm van Fences, Jackie, Loving en Silence waarna we een goede afweging kunnen maken wat nou de grootste kanshebbers zijn. Actie is er ook genoeg met The Lego Batman Movie en John Wick 2 en andere actie waar vooral het vrouwelijke volk op wacht is de opvolger van Fifty Shades of Grey genaamd Fifty Shades Darker.

Maart brengt ons Logan waarin we een Wolverine op leeftijd krijgen voorgeschoteld in wat zijn eerste echt geslaagde spin-off film moet worden. Ook Kong Skull Island moet de wereld weer in de ban brengen van een filmlegende. Eind maart is het tijd voor een rits aan remakes met de nieuwe Power Ranger film, Disney’s live-action versie van Beauty and the Beast en de live action versie van Ghost in the Shell. Benieuwd welke ons versteld zullen doen staan?

April brengt ons de Sci-Fi knaller Life, maar begin van de maand wordt er vooral uitgekeken naar Fast & Furious 8 de eerste na het overlijden van Paul Walker. Op animatiegebied krijgen we in april een smurfenfilm voorgeschoteld en The Boss Baby, waar we de afgelopen maand al een paar trailers van voorgeschoteld kregen. Het is duidelijk dat andere studio’s F&F8 een lange adem toebedelen want de eerste grote titel wordt pas eind april verwacht en mijn verwachting is dat Guardians of the Galaxy Vol.2 misschien wel de grootste klapper van het jaar gaat worden.

Vanaf mei gaat het blockbuster seizoen echt los met King Arthur: Legend of the Sword, Baywatch, Pirates of the Carrebean: Salazar’s Revenge en Alien: Covenant welke allen hopen te gaan knallen die maand. het zou mij verbazen als allen geslaagd en succesvol zullen zijn maar wie weet. Vooral Alien: Covenant heeft met de net uitgebrachte trailer een sterke buzz gecreeerd, we zullen het gaan zien in mei.

Juni start start super en dat bedoelen we bijna letterlijk met Wonder Woman die op 1 juni uitkomt. Ook juni zit vol met de nodige grote titels want Tom Cruise is daar ook met zijn The Mummy reboot, net als de 5de Transformerfilm the Last Knight. Ook Illumination is komende zomer weer van de partij met jet derde deel van de Despicable Me films. De bijna zekere flop deze maand komt op de conto van Ascendant het vierde deel uit de Divergent serie(waarvan ik dacht dat die geen bioscoop release zou gaan krijgen) Outside the box ben ik zeer nieuwsgierig naar Elvis & Nixon met Michael Shannon (Elvis) en Kevin Spacey (Nixon)

In juli is daar de tweede Marvel film van het jaar met  Spiderman’s Homecoming, een titel met een dubbele lading aangezien Spiderman eindelijk terug is op de Marvel stal. Pixar doet een derde poging met Cars en hoewel de eerste teasers er weer fantastisch mooi uitzien moet ik het nog zien. Aangezien de film deels in Nederland is opgenomen en Christopher Nolan nog geen slechte film heeft afgeleverd in zijn carrière is Dunkirk een gegarandeerde hit hier in Nederland (en daar buiten ook waarschijnlijk al is het om dat Harry ‘One direction’ Styles erin mee speelt. The odd man out deze maand zijn 2 titels namelijk Valerian and the City of a Thousand Planets, het nieuwe groot opgezette Sci-Fi project van Luc ‘The Fifth Element’ Besson en The Dark Tower, naar de boeken reeks van Stephen King. Deze kostbare films zullen aardig gepushed gaan worden, maar zit het grote publiek hierop te wachten?

In augustus is het zwaarste geschut (voor zover bekend) wel geweest. Tijd voor het luchtige werk en The Emoji movie lijkt daar uitstekend geschikt voor. Annabelle 2 moet voor duister vermaak zorgen, The Hitman’s Bodyguard voor actie en humor met Samuel L Jackson en Ryan Reynolds in o.a. Amsterdam. The Coldest City moet een echte spionage thriller worden met Charlize Theron en James McAvoy in de hoofdrollen, maar augustus is nog ver weg dus wie weet wat er nog aankomt?

September brengt ons weer een remake en ditmaal is dat de horrorklassieker It welke een oppoets beurt heeft gekregen, en hoewel Bill Skarsgard er best creepy uitziet op de eerste foto’s is het de vraag of men deze klassieker weten te evenaren. The western lijkt zijn weg terug gevonden te hebben in Hollywood en met The Beguiled krijgen we  een all-star vrouwelijke cast bestaande uit o.a. Elle Fanning, Kristen Dunst, Nicole Kidman en Colin Farrell als mannelijke tegenspeler. In Cargo krijgen we Martin Freeman een keer van een andere kant te zien als vader die alles voor zijn dochter doet  in een post-Apocalytische wereld. De tweede lego film van dit jaar heet Ninjago en deze komt ook in september uit net als de reboot van Flatliners waarbij Kiefer Sutherland zijn Rol van Nelson opnieuw op zich neemt als er weer een aantal studenten gaan experimenteren met bijna dood ervaringen.

Oktober brengt het late maar niet minder interessante Bladerunner vervolg welke misschien niet door Ridley Scott geregisseerd is, maar met Denis Villeneuve zou dit net als het late Mad Max vervolg iets heel sterks kunnen worden gezien de sterke cast met o.a. Ryan Gossing, Harrisson Ford en Jared Leto. Het vervolg op de surprise-hit Kingsman moet ook in die maand uitkomen waarbij de cast nu behoorlijk is uitgebreid met sterren als Channing Tatum, Halle Barry, Julianne Moore en Jeff Bridges. Nu hopen op net zo’n frisse actiefilm als destijds met een verrassende Colin Firth welke nu ook weer een rolletje schijnt te spelen maast de terugkerende Taron Eggerton en Mark Strong. Oktober is Halloween maand en het is alweer een tijd stil geweest rond Jason Voorhees dus ja er staat weer een Friday the 13th op stapel. Met de boekverfilming the Snowman zal Michael Fassbender hopelijk de schade van Assassin’s Creed weer een beetje repareren.

November is dan daar en het einde van het jaar komt in zicht waarbij Marvel en DC vlakbij elkaar weer titels uit gaan brengen met Thor: Ragnarok welke twee weken later wordt opgevolgd door The Justice League. Kijken of Warner Bros komend jaar wel weet wat het aan moet met DC verfilmingen na het ronduit zwakke Batman vs Superman en het licht teleurstellende Suicide Squad. En na een zeer succesvol jaar durft Disney tussen al dat superhelden geweld weer een Pixar titel uit te brengen met de titel Coco.

December brengt veel familievermaak met The Croods 2, Paddington 2, Pitch Perfect 3 en een Jumanji reboot met The Rock. Maar eerlijk is eerlijk Dit jaar draait december weer om maar 1 titel en dat is Star wars VIII welke de opmaat moet gaan vormen voor een finale die zijn weerga niet kent.

Pffff en dat zijn eigenlijk alleen de titels van de grote studio’s en die brengen er tussendoor altijd nog een paar uit (en ik heb ze nog niet eens allemaal benoemd) 2017 ziet er in ieder geval hoopgevend uit. Ja, de superhelden zijn weer aanwezig net als de remakes, reboots en vervolgen maar ik heb goede hoop dat de studio’s geleerd hebben van fouten uit het verleden. Er zitten echter ook genoeg wild cards tussen en zoals gezegd veel kleinere onafhankelijke titels zijn niet eens meegenomen net als het Imagine Film Festival. 2017 wordt een interessant jaar en ik hoop met minder teleurstellingen als 2016 (of moet ik misschien minder kritisch zijn?)

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar