Site pictogram Movie Addicts

Blade Runner 2049 Persconferentie verslag

Blade Runner 2049 staat op het punt van uitkomen en net als in de originele Blade Runner speelt er wederom om een nederlander een prominente rol in de film. Waar Destijds Rutger Hauer indruk wist te maken met zijn duistere bijrol tegenover Harrison Ford is het dit keer de beurt aan Sylvia Hoeks. Alle hoofdrolspelers en de regisseur zijn de afgelopen weken de wereld over gegaan voor promoties en persconferenties en uiteraard deed Sylvia Hoeks Nederland aan. 

Na de photocall was het de beurt aan Rene Mioch om het gesprek te openen. In een informele sfeer Werd Sylvia uiteraard gevraagd hoe het was om terug te zijn.

Sylvia: Ik heb zowaar heerlijk geslapen en dat zegt nogal wat met het drukke schema waarbij ik 5 steden op 2 continenten in 8 dagen moet bezoeken. Daarbij was het bijzonder om voor het eerst in een hotel te slapen in mijn eigen stad. 

Uiteraard kwam al snel aan bod hoe zij de rol van Luv te pakken heeft gekregen.

Sylvia: Ik zat midden in de opnames voor een andere onafhankelijke film waarbij we dagen van 15 uur maakte, toen ik werd benaderd om een auditie tape te maken voor Blade Runner. Normaal zou ik zoiets hebben van nee, alsjeblieft niet na zulke lange dagen. Maar ja, het is toch Blade Runner dus toen ging ik toch bezig na die lange draaidagen om een auditietape te maken. Wat volgde was dat ik werd uitgenodigd voor een workingsessie welke ik voor mijn gevoel volledig had verprutst. Ik werd daarna ook gebeld door mijn agent welke vroeg hoe het gegaan was. Ik vertelde bijna geemotioneerd dat ‘I Fucked it up’. Waarop mijn agent vertelde dat we gelukkig niet van mijn gevoel uit moesten gaan want deze was gebeld dat ik nog altijd in de race was. Het duurde echter maanden voordat er daadwerkelijk groen licht werd gegeven waardoor ik ook voor andere projecten in de running was maar nog altijd niet de zekerheid had dat ik de rol in Blade Runner te pakken had. Uiteindelijk werd ik op kantoor uitgenodigd waar Denis (Villeneuve) via de telefoon mij offieel vroeg of ik onderdeel wilde zijn van Blade Runner 2049.

Hoe was het werken op de set met de verschillende acteurs zoals Ryan Gossling, Oscar winnaar Jared Leto en natuurlijk Harrison Ford?

Sylvia: Met Ryan Gosling was het werken heel gemakkelijk aangezien hij heel relaxed en down to earth was en altijd in voor een lolletje. Werken met Jared Leto was een heel andere ervaring. Deze was namelijk constant in karakter, onderdeel van zijn acteer proces waarbij hij het method acting ver doorvoert.

Klopte het ook dat hij blind was tijdens de opnames?

Sylvia: Ja, dat klopt. Door de manier van werken leer je de persoon niet kennen maar ben je echt puur aan het werk. Anderzijds versterkte dit wel het gevoel welke paste bij de aparte band tussen Niander Wallace (Leto’s karakter) en Luv mijn karakter.

Sylvia: Met Harrison Ford was ik echt nerveus voor mijn eerste draaidag, ook omdat hij toch echt een icoon is waar ik mee opgegroeid ben. Maar Harrison bleek nogal een grappenmaker op de set te zijn. Iets wat ik zelf mocht ervaren tijdens onze eerste scene samen.

Je hebt ook een redelijk fysieke rol in de film, hoe heb je je hiervoor voorbereid?

Sylvia: Nou, nadat ik de rol te pakken had werd mij verteld dat ik zo een 7 kilo aan spiermassa moest kweken in verband met de fysieke scene’s. Ik had hiervoor een strak trainingsschema van 6 uur per dag 6 dagen in de week en dat drie maanden voor de opnames en gedurende 4,5 maand tijdens de opnames.. Ik kan je zeggen ik kan je zeggen dat is best afzien aangezien ik helemaal niet zo een sportief type ben. 

En nu?

Nou na de opnames ben ik gelijk gestopt, dus is er nu niet veel meer over van de vechtmachine

Zoals bekend was Ridley Scott ook wel eens aanwezig op set als executive producer, hoe was zijn invloed ondanks dat hij Denis wel zijn zege had gegeven?

Sylvia: Nou, de eerste keer dat ik hem zag was dezelfde dag dat ik mijn eerste scene had met Harrison Ford. Dat was dus best een indrukwekkende dag. Maar zijn invloed was zeer beperkt. Ik weet alleen dat Denis er op een gegeven moment over zei dat toen Ridley over zijn schouder mee keek wat die ervan zou vinden als Fellini of Bergman destijds over zijn schouder mee zouden kijken.

Sylvia:Voor Denis was het natuurlijk een droomproject aangezien Blade Runner destijds zoveel indruk op hem had gemaakt. Maar ondertussen zorgde dit ook voor een gigantische druk welke hij vooral zich zelf oplegde.

Wat is je nog meer bij gebleven van de opnames?

Sylvia: De sets, de ongelooflijke grote sets. Het was ook elke keer weer een verrassing in wat voor sets we nu moesten werken. Denis wilde zo min mogelijk met green screens werken zodat de acteurs daadwerlijk zien in wat voor een situatie ze zich begeven. Dit zorde ervoor dat niet alleen ik maar alle castleden zich regelmatig vergaapte aan de gigantische sets welke opgezet waren voor de opnames.

Uiteraard kunnen we niet om het feit heen dat een van de grootste, zo niet de grootste Nederlandse acteur Rutger Hauer een grote rol speelde in het origineel. Ben je hier nog mee bezig geweest voor en tijdens de opnames?

Sylvia:Nee, ik ben dit expres uit de weg gegaan aangezien dit toch een andere film is met een gelijksoortig thema, volgens mij. Maar meer een eigen film en niet zozeer een echte sequel, eerder een eerbetoon. Ik heb ook geen contact vooraf gezocht, maar ben wel benieuwd of ik net als Rutger Hauer destijds een goede indruk achter laat.

Destijds hebben ik en een handvol andere journalisten ongeveer 20 minuten aan materiaal mogen zien om ons voor te bereiden op deze persconferentie. Ik kan jullie alleen maar zeggen ga deze film zien!! Niet zozeer omdat het een opvolger is maar omdat een film van Denis Villeneuve gewoon het zien waard is voor elke cinefiel

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar