Site pictogram Movie Addicts

Blexbolex ontwerpt affiche Holland Animation Film Festival 2016

Van 16 t/m 20 maart 2016 zet de negentiende editie van het Holland Animation Film Festival (HAFF) Utrecht weer op z’n kop. Het HAFF is verheugd dat de Franse grafisch ontwerper en illustrator Blexbolex het ontwerp wilde maken voor het affiche van 2016. HAFF betekent vijf dagen lang genieten van ruim 400 animatiefilms: van hilarische cartoons tot baanbrekende videoclips, eigenzinnige installaties en indrukwekkende feature films. Van potloodschets tot muisklik, het is allemaal te zien op het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland. Het HAFF besteedt bovendien aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen in de animatiewereld, vertoont thematische programma’s en retrospectieven en biedt talkshows, masterclasses, lezingen en een educatief programma aan.


Affiche-ontwerp door Blexbolex
Traditiegetrouw ontwerpt ieder jaar een andere kunstenaar het affiche voor het festival. Het HAFF is trots op de samenwerking met Fransman Blexbolex. De kunstenaar is telkens op zoek naar een bepaalde sfeer, die hij creëert met eenvoudige middelen. Voor de poster begon hij met het klassieke gevoel van een theaterpodium en een danseres. “Ineens kwam het beeld een beetje kunstmatig en vreemd op me over, met zo’n karakter dat alleen danst op een leeg podium”, vertelt Blexbolex. Daarom besloot hij een bont gezelschap om haar heen te verzamelen bestaande uit een ezel met een fles wijn, een half paard, een naakte kerel, een rokend olievat, te kleine gordijntjes en een schaars geklede dame. “Ondertussen loopt een bezoeker het podium op. Hij probeert te ontsnappen, maar zit vast in het beeld!”, aldus Blexbolex.

Over Blexbolex
De Fransman Bernard Granger (1966), alias Blexbolex, is een grafisch kunstenaar, schrijver en illustrator en woont in Duitsland. Hij studeerde aan de kunstacademie van Angoulême en werkte daarna bij stripboekenuitgever Cornélius. In de jaren negentig begon hij met het uitbrengen van zijn eigen graphic zines. Inmiddels heeft hij verschillende strip- en kinderboeken op zijn naam staan. In 2009 won Blexbolex op de boekenbeurs in Leipzig de prijs voor het beste boekontwerp van de wereld voor zijn werk L’Imagier des gens.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar