Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray review Dads Army (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

dads-army-bd-3d(1)

Blu Ray Dad’s Army (2016) Deze komische familiefilm is geregisseerd door Oliver Parker (bekend van Dorian Gray (2009) en Johnny English Reborn (2011)) en de cast bestaat uit een aantal zeer bekende namen (Catherine Zeta-Jones (The Mask of Zorro (1998)), Toby Jones (Captain America (2014)), Mark Tandy (Bridget Jones (2004) etc.). De film is gebaseerd op de sitcom: “Daar komen de schutters” zoals deze in Nederland bekend stond.

In 1944 is de tweede wereldoorlog bijna toe aan zijn einde. De geallieerden staan klaar om Frankrijk binnen te vallen en het Duitse leger eindelijk te verslaan. In Walmington on Sea ziet de “homeguard” (bewaking van het thuisfront) het niet meer zitten. Hun nieuwe missie, de legerbasis van Dover bewaken, is een mooie kans om de moraal en hun reputatie op te krikken. De focus is echter volledig terug wanneer de mooie Rose Winters (gespeeld door Catherine Zeta-Jones) over hen komt schrijven en hun harten sneller laat kloppen en de vrouwen van het dorp in het hoogste staat van paraatheid brengt. Op dat moment ontdekt MI5 echter dat er een signaal vanuit Walmington on Sea direct naar Berlijn is verstuurd. Er loopt een spion rond! Opeens staat de uitkomst van de oorlog op de tocht en de onwaarschijnlijke helden moeten opstaan om het tij te keren.

Ik heb geprobeerd om mijzelf los te koppelen van de originele bezetting van de sitcom uit de jaren zeventig maar dat was best moeilijk omdat de karakters van toen zo goed uitgediept waren (ja, ik ben een enorme fan van het oude materiaal). Het script van Dad’s Army (2016) is iets aan de lichte kant maar daardoor ook zeer geschikt voor een groot publiek. De dialoog tussen de verschillende personen was zeer vermakelijk. Vooral Catherine Zeta-Jones (Rose Winters) gaf een mooie invulling aan haar karakter. De karakters in de film zijn goed en geleidelijk in beeld gebracht. Het plot van de film was vrij zwak en zeer voorspelbaar naar mijn mening. De film liep vloeiend over van de ene scene in de andere en het gebrek aan licht gaf een mooi tijdsbeeld. De gebruikte computeranimaties zagen er in het algemeen wat matig uit (vliegende rubberen tanks). De scenery is mooi in beeld gebracht zoals de White Cliffs of Dover en Walmington on Sea. De tijdsgeest hebben ze goed weten te vangen. Het kostuumontwerp zag er geweldig goed uit (soldaten tenue, mantelpakjes etc.). De kleding keuzes pasten in het geheel bij de stijl van die tijd. De setting van de film was zeer goed gekozen. In oude lokalen, huizen en de mooie kustomgeving. De muziek in de film van Charlie Mole (The Diary of Anna Frank uit 1980) werkte goed bij de scenes. Het maakte een goed geheel met het verloop van het verhaal.

 

Als bonusmateriaal krijg je bij deze Blu-Ray nog wat zeer vermakelijke bloopers. Mijn eindconclusie van deze Blu-Ray film (Dad’s Army) is dan ook dat het een grappige onderhoudende oorlogsfilm is voor de hele familie.

 

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar