Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray Review Independence Day: Resurgence (Nu verkrijgbaar)

idr-4k

Wij hadden 20 jaar, maar zij ook. De tagline van independence day: Resurgence, de langverwachte sequel op een van de meest bekende actiefilms uit de Jaren 90. Independence Day: Resurgence komt nu 20 jaar naar het eerste deel in de bioscoop en bevat een groot gedeelte van de oude cast (Will Smith helaas niet aanwezig) en een aantal nieuwe personages. Was het de 20 jaar wachten waard?

Nee niet echt. Independence Day: Resurgence speelt zich af in het heden, alleen een heel ander beeld dan wat wij op dit moment hebben. Na het eerste deel heeft men de technologie van de aliens gebruikt om de technologie van de mensheid te vorderen. Zo is er een militaire basis op de maan en bezit het leger van de aarde allerlei coole snufjes. We worden meteen herenigd met meerdere oude personages zoals David Levinson (Jeff Goldblum), Ex-president Whitmore (Bill Pullman) en de gestoorde dokter Okun (Brent Spiner) die toch ineens weer blijkt te leven en twee decennia in een coma heeft gelegen. Will Smith’s personage Hiller is om het leven gekomen in een vliegtuig crash. Hij wordt vervangen door Jessie Usher, die zijn zoon speelt in de film. Hij wordt vergezeld door onder andere een cocky piloot Jake (Liam Hemsworth) en de dochter van Whitmore (Maika Monroe). Net als in het eerste deel wordt de aarde aangevallen door aliens, die de kern van de planeet willen oogsten. Dit schip is natuurlijk honderden keren groter dan die uit het vorige deel, maar groter betekent zeker niet beter in dit geval.

Laat ik beginnen met mijn grootste ergernis. De nieuwe personages. Zoals vele aspecten uit de eerste film leuk waren vanwege het charisma van personages en de energie die in de film werd gestopt, is daar in het vervolg niks van te merken. De film heeft een onregelmatig tempo, mist een goeie climax en de nieuwe personages zijn zo ongelofelijk saai. Jake is een irritante jongen die eigenlijk pas richting het eind van de film wat sympathie weet te wekken. Will Smith, een van de meest charismatische acteurs in Hollywood, is vervangen door een saai en stijve Jessie Usher. Ook Maika Monroe’s personage voegt maar weinig toe en is meer een drijfveer voor president Whitmore.

In zo’n film als dit verwacht je natuurlijk ook een hoop CGI en dit is ook zeker aanwezig. Helaas niet op een indrukwekkende manier. De climax uit de eerste film was actievol en spannend, vooral door de fantastische speech die vooraf ging. Helaas heeft regisseur Roland Emmerich ook hier weinig zijn best voor gedaan. Een inspirerende speech van Whitmore is zeker een gemis. Nou is de film op zich redelijk te verteren voor de liefhebber van blockbusters kijken met verstand op nul, maar een waardig vervolg op een iconische actiefilm kun je het niet noemen.

Extra’s:

De blu-ray editie van deze film is zeker geen slechte uitgave. De kwaliteit is ook op het kleine scherm erg goed en de overdonderende CGI is redelijk in balans gebracht. Aan extra’s kom je als fan ook zeker niet tekort. Er zit ongeveer bijna 2 uur aan interviews, verwijderde scenes en making off op de blu-ray. De making off is verdeeld in een aantal delen, waarbij de ene het proces vertelt over hoe dit vervolg tot stand is gekomen en de ander over de special effects. Zo zijn er nog meer soortgelijke featurettes. Ook zit er een proloog voor de film tussen de extra’s. Mocht je de film nog niet gezien hebben dan is het zeker leuk om deze eerst te kijken en een verhelderend beeld te krijgen op wat er allemaal is gebeurt tussen het eerste deel en deze. Als laatste wil ik nog een zeer hilarisch en ongemakkelijk interview met Jeff Goldblum en Judd Hirsch benoemen, die ook onderdeel is van de blu-ray extra’s. Heb op de grond gelegen van het lachen.

Independence Day: Resurgence mag dan geen fantastische film zijn, maar de Blu-Ray uitgave bevat goede kwaliteit en genoeg extra inhoud.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar