Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray review IT (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Blu-Ray review IT (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

In 1990 kwam de originele IT uit in de vorm van een mini serie nu 27 jaar is daar een volledige film van gemaakt. Pennywise is terug en zaait angst en verderf om zich te voeden. De film is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray en Mark de Vogel is er nog een keer goed voor gaan zitten nadat hij hem al in de bioscoop had gezien.

It begint in het rustige stadje Derry waar altijd wel vreemde en duistere dingen gebeuren. Na de dood van Georgie, het broertje van een van hen, gaan 6 vrienden met elkaar op pad om uit te vogelen wie dit heeft gedaan. Waarbij ze om de beurt de clown Pennywise zien en moeten vluchten voordat ze door de demonische clown ze te pakken krijgt. Bill Skarsgård neemt de rol van Pennywise opzich in deze film en weet erg goed te overtuigen. Door de macabere humor van de clown te verzorgen en de kinderen op effectieve wijze angst in te boezemen. De Losers Club zijn de jongens en 1 meisje die het opnemen tegen Pennywise hun motto is ook: als we bij elkaar blijven overleven we. Over de cast weet ik niet zoveel over te zeggen behalve dat deze jonge acteurs een stuk overtuigender overkomen dan de kids destijds in de mini serie. De film heeft sowieso aan kracht gewonnen door het geheel in tweeën te knippen. Dit houdt in dat we in 2019 het vervolg gaan krijgen waarbij de kinderen inmiddels volwassen zijn geworden en 27 jaar later de confrontatie weer moeten aangaan.

Wat vond ik er zelf van, ik vond de film aardig goed, maar had ik hem nog iets enger verwacht. Er zaten wel een paar jumpscares in maar die lieten mij totaal niet schrikken zelfs niet op IMAX formaat destijds. Misschien kwam dat omdat ik al teveel horror heb gezien in mijn leven. Ook vond ik Bill Skarsgård er minder eng uit zien dan Tim Curry als clown ondanks hij wel degelijk wist te overtuigen. It heeft wat schrikmomenten maar de film is voor de rest een prima vermaak en weet dat volhouden.

It is nu eindelijk uit op blu-ray, DVD en 4k blu-ray, en ik moet zeggen dat ik wel weer van heb genoten. Officieel was ik heel erg hyped voor de film toen deze in de bioscoop uitkwam, maar na het zien dacht ik hij toch wel wat enger gemogen. De film zelf is wel een van de toppers van 2017 en heeft toen ook zeer terecht wel redelijk volle zalen getrokken. Op de schijfjes zijn ook wat special features die niet in de bioscoop waren te zien deze deleted scenes zijn best grappig en verwijzen ook gedeeltelijk naar de Director’s cut welke later dit jaar komt. en stiekem ben ik wel heel benieuwd naar het vervolg welke in 2019 uit moet komen.

 

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar