Site pictogram Movie Addicts

Blu-ray Review Outcast: Seizoen 1 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

outcast

Afgelopen jaar was niet alleen een goed jaar voor films, ook TV-series hebben flinke indruk achtergelaten. Een hoop goeie nieuwe seizoenen, maar ook een hoop leuke nieuwkomers. Een van deze nieuwkomers is de serie Outcast. Deze is gemaakt door Robert Kirkman, die velen zullen kennen van The Walking Dead. Hij weet weer een van zijn stripboeken om te toveren tot een succesvolle serie.
Outcast volgt het verhaal van de buitenstaander Kyle Barnes. Deze jongen heeft een moeilijke jeugd gehad, nadat zijn moeder werd bezeten door een demon. Wanneer hij terugkeert in het dorp waar het allemaal begon, lijken er weer possessions plaats te vinden. Deze lijken sterk op wat er gebeurde met zijn moeder. Kyle besluit te helpen en zoekt de lokale dominee op, die er ook voor hem was, toen hij in een moeilijke plek zat. Kyle komt er al snel achter dat hij een speciale gave heeft. Hij gaat samen met de dominee alle demonen uit hun gemeenschap proberen te verdrijven. Dit blijkt alleen een moeilijkere taak te zijn dan ze in de eerste instantie dachten.
De serie is rauw, ruig en deinst niet terug om schokkende beelden te vertonen. De uitdrijvingen zijn gewelddadig en zoeken het randje op. En ook niet alles loopt allemaal goed af. De sfeer van de serie is hierdoor duister en grauw. Ook het verleden van de personages speelt hier een rol in. Het is niet iets wat allemaal makkelijk wordt voorgeschoteld. Het verleden van deze mensen wordt op een goede manier vertelt door middel van flashbacks. Deze komen voor wanneer personages in aanraking komen met plekken en objecten die ze hieraan doen herinneren. Samen met de spannende uitdrijving scenes, weet Outcast de kijker de gehele tien afleveringen bij zich te houden. Zelf heb ik de serie aan een stuk door gekeken en was ik binnen drie dagen klaar. Je blijft hangen door het spannende verhaal en de sterke cliffhangers aan het eind van de afleveringen. Ik ben zeker benieuwd waar Outcast met het tweede seizoen heen gaat. Maar ik ben ook een beetje sceptisch. Robert Kirkman kennende is heel goed in het uitrekken van de vooruitgang in zijn verhalen, kijk maar naar The Walking Dead.
Extra’s:
De blu-ray van Outcast bevat enkele goede extra’s. Zo focussen de meeste extra’s zich op de overgang van stripboek naar TV serie. In deze featurettes laat Kirkman zien hoe ze sommige afbeeldingen uit de stripboeken, letterlijk hebben overgenomen in de serie. Verder bevatten de meeste extra’s interviews met de acteurs en heeft elke aflevering zijn eigen: “Inside the Epsiode”. Hierin worden verschillende aspecten uit de afleveringen toegelicht, met behind the scenes beelden.
Ik was aangenaam verrast door Outcast en kan niet wachten om te beginnen aan het tweede seizoen. Het eerste seizoen van Outcast bouwt niet alleen goed op naar een groter geheel, maar zou ook als alleenstaand deel gezien kunnen worden. Dit is zeker een van mijn nieuwe favoriete series.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar