Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray review Rogue One: A Star Wars Story

Blu-Ray review Rogue One: A Star Wars Story

Het verhaal begint met de vader Galen Erso (Mads Mikkelsen) van kleine Jin (Beau Gadson) die wordt opgehaald door een hoge piet van het kwaad (Ben Mendelsohn) om te gaan deelnemen aan een geheim project. Het kleine meisje vlucht en wordt opgevangen door de fundamentalist Saw Gerrera (Forest Whitaker). Na vele omzwervingen en overtredingen wordt Jin, nu volwassen (Felicity Jones), afgevoerd naar een strafkamp. Ze wordt bevrijd door de rebels om contact te leggen met de fundamentalist Saw Gerrera. Saw houdt een gedeserteerde vrachtpiloot vast die opzoek is naar de Rebels. De beste man heeft informatie over een geheim wapen en waar de vader van Jin verblijft. Jin krijgt het voorstel om haar vader te bevrijden en de plannen voor de Death Star (het geheime project) te verzamelen. Nadat er een team wordt samengesteld gaan ze opzoek naar de vader van Jin. Tijdens het verhaal komen de bewakers Baze Malbus (Wen Yiang) en Chirrut Imwe (Donnie Yen, het equivalent van C3PO en R2D2) bij het team en gaat het verhaal los. Zullen zij erin slagen om de plannen te verzamelen en/of Galen te bevrijden of zal het kwaad zegenvieren?

De Cast

Het karakter van Jin Erso wordt geweldig vertolkt door Felicity Jones. Zij weet een persoon neer te zetten die zowel rebels als liefdevol kan worden bestempeld. Felicity Jones kan bij mij niet stuk! Ben Mendelsohn zet een zeer gedreven evil persoon neer die iedereen opoffert om zijn ambitie te verwezenlijken. Wen Yiang en Donnie Yen, samen met K-2SO (Alen Tudyk), zorgen voor een vrolijke noot in deze film. Een grootte naam met een bescheiden rol in deze film is die van Forest Whitaker. Het is niet zijn beste rol maar ik ben altijd blij met zijn aanwezigheid. Hetzelfde geldt ook voor Mads Mikkelsen. Diego Luna (Cassion Andor) speelt een beetje een timide spion met een groot hart voor de zaak. Dit karakter mocht voor mij wel wat meer “Han Solo” bevatten.

Verder zijn er nog veel meer mensen, die samen met hun acteerwerk, een mooi ruimtesprookje weten neer te zetten.

Bonusdisc (Disc 2)

De Bonus features bestaan uit de volgende onderwerpen: The Stories (A Rogue Idea, Jyn: The Rebel, Cassian: The Spy, K-2SO: The Droid, Baze & Chirrut: Guardians of the Whills, Bodhi & Saw: The Pilot The Revolutionary, The Empire, Visions of Hope: The Look of Rogue, The Princess & The Governor,

Epilogue: The Story Continues) en Rogue Connections.

– Een Rogue Idee: Hier verteld o.a. John Knoll van ILM hoe de film tot stand is gekomen en wat het verhaal toevoegt aan de Star Wars saga.

-Jin: De Rebel – hier laat Felicity Jones zien en horen wat Jin voor persoon is en wat ze moet doen voor deze rol om het geheel geloofwaardig te maken.

-Cassian: The Spy – Diego Luna verteld over zijn rol in de film als spion en hoe blij hij is met deze kans (rol).

-K- 2SO: The Droid : Alan Tudyk  speelt de her geprogrammeerde Imperial Droid K-2SO. Er worden veel kunstgrepen uitgehaald om K-2SO

geloofwaardig in beeld te brengen (rugzak met hoofd erop, stelten etc.).

-Baze & Chirrut: Bewakers van de Whills – verteld het verhaal van Wen Jaing en Donnie Yen en de onderlinge verhouding tussen de twee in de film (de R2D2 en C3PO van de film) en wat het betekend voor hun thuisfront.

-Bodhi &Saw: De Pilot & Revolutionaire – Forest Whitaker  en Riz Ahmed reflecteren respectievelijk op Saw Gerrera de gebroken Rebel-leider en Bodhi Rook de gedeserteerde Imperial-piloot.

-The Empire: Ontmoet een gevaarlijke nieuwe keizerlijke tegenstander en ontmoet de meest iconische schurk aller tijden: Darth Vader.

-Visions of Hope: The Look of Rogue One – De filmmakers beschrijven de uitdagingen en de spanning van het ontwikkelen van een gewaagde nieuwe look voor de film die past in de wereld van de originele trilogie.

-De prinses en de gouverneur: Hier laat men zien wat er nodig is om een jonge prinses Leia en Grand Moff Tarkin tot leven te brengen via computeranimaties (niet 100% gelukt naar mijn smaak).

-Epilogue: The Story Continues – De première van Rogue One met de cast en de filmmakers en wat de toekomst is voor nieuwe Star Wars verhalen.

-Rogue Connections : Alle verborgen verwijzingen (Eastereggs) naar eerdere delen van Star Wars.

 

Wat ontbreekt er op de Bonusdisc (Volgens deze Star Wars nerd )

Wat er volgens mij ontbreekt, voor de echte Star Wars liefhebber, is een uitleg van enkele nieuwe wezens (Moroff en Pao) en hun afkomst. Ook de nieuwe technologie met bijhorende bouwschema’s (vliegtuigen, gebouwen, tanks, wapens, robots etc.). Verder mis ik het ontwikkelingsproces van het verhaal (keuzes die gemaakt worden) op het gebied van concept art, monteren en computeranimaties. Waar zijn de cutscenes en alternatieve verhaallijnen?

Ook al ontbreken er bepaalde onderwerpen op de Bonusdisc het verhaal, de karakters, special effects, en vreemde werelden maken dat Roque One a Star Wars Story BluRay niet mag ontbreken in de collectie van elke echte SciFi liefhebber en daarom is mijn eindconclusie, in een cijfer, een dikke 9.

May The Force Be With You

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar