Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray review Sing 2 (Nu verkrijgbaar)

Blu-Ray review Sing 2 (Nu verkrijgbaar)

Illumination scoort de afgelopen jaren behoorlijk met het nodige formulewerk en alle minions gerelateerde films waarvan dit jaar de 2de Minion film verschijnt nadat de Despicable Me films nog bij deel 3 zijn blijven hangen. Sing scoorde een aantal jaren geleden behoorlijk en was ook in het Nederlands te genieten (mede omdat men de liedjes gewoon in het Engels lieten en niet zoals bij Trolls gingen vertalen) Een vervolg kon natuurlijk niet uitblijven en zo worden er weer een blik sterren gestrikt om de stemmen in te spreken en werd een van de toevoegingen niemand minder dan Bono van U2.

Buster heeft er keihard voor moeten werken, maar zijn theater is nu een groot succes. Buster wil echter zijn show op een groter podium zien. Nadat hij echter is afgewezen door een talentcoach besluit hij met zijn gevonden talenten naar de grote stad te reizen. Daar weet hij zich met bluf en leugens een plekje te bemachtigen voor de grote show, echter is het een kwestie van tijd voordat zijn leugens uitkomen en is de Wolf Jimmy Chrystal wel iemand die je tegen de haren wil strijken? Een muzikaal en gewaagd avontuur volgt voor Buster en zijn hele gezelschap.

Het spannende met een vervolg is altijd of de makers met genoeg nieuwe dingen op de proppen komen en niet constant in herhaling vallen. Wat betreft de hoofdpersoon Buster weet de nodige problemen op zijn hals te halen wat toch weer een herhaling van zetten is. Ook de ontwikkeling van de verschillende talenten en de obstakels welke zij overwinnen zijn niet bepaald nieuw te noemen. Daarbij krijgen weinig karakters echt ruimte en zit er niet veel spanning in het geheel en blijft het allemaal wat warrig doordat het verhaal alle kanten opgaat. Wat wel werkt is dat het tempo hoog is, de animatie mooi en kleurrijk, de grappen in veelvoud (zodat een mislukte niet echt opvalt) en genoeg mooie liedjes welke stuk voor stuk werken. Sing 2 mag dan qua verhaal en karakters niet super hoogstaand en baanbrekend zijn, qua vermaak scoort de film weer top en met name als je deze met het hele gezin gaat kijken.

Extra’s

Het schijfje zit vol met extra’s waaronder 2 korte filmpjes welke het zien zeker waard zijn vanwege de humor. Leuke toevoeging in de extra’s zijn de opnames van de stemacteurs in actie welke zich behoorlijk inleven in het inspreken van hun beestachtige alter ego’s. verder zijn er nog sing a longs en een leuke uitleg hoe karakters te tekenen. Kortom een schijfje met genoeg buiten de film om en voor ieder wat wils.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar