Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray Review Star Trek: Beyond

star trek beyond

Er was een hoop kritiek op de eerste trailer van Star Trek Beyond. Men was bang dat deze film een soort Fast & Furious film in het Star Trek universum zou worden. Toch wist Star Trek Beyond een van de lichtpuntjes van het afgelopen zomer seizoen te worden.
Star Trek Beyond is alweer het derde deel in de reboot franchise van J.J. Abrams. Maar omdat Abrams te druk was met Star Wars, heeft hij de film overhandigt aan Justin Lin (Fast & Furious). Star Trek Beyond volgt natuurlijk het verhaal van de bemanning van de Enterprise. Ze zijn nu alweer een lange tijd door de ruimte aan het reizen en kapitein James T. Kirk (nog altijd gespeeld door Chris Pine) begint te twijfelen of het allemaal nog wel zin heeft. Wanneer ze op de kunstmatige planeet Yorktown arriveren krijgen ze de missie om een vermist schip en zijn bemanning te zoeken. Dit leidt ze naar een onbekende planeet waar ze meteen worden aangevallen door een zwerm van schepen die de complete Enterprise doorboren. Veel van de bemanningsleden worden ontvoerd, maar een aantal weten te ontkomen en proberen uit te vogelen wat deze nieuwe slechterik, genaamd Krall, van plan is.
Wanneer je hoort dat iemand de film regisseert die hiervoor vier van de Fast & Furious films heeft gemaakt, dan verwacht je grote actie scenes en weinig logica. Maar Justin Lin gaat tegen alle verwachtingen in en creëert een vrij subtiele film met een hoop intieme momenten. Iets wat voor mij goed werkte, was de scheiding van de bemanning. Hierdoor kregen sommige personages wat meer tijd met elkaar, wat voorheen minder voorkwam. Zo was vooral de team-up van Spock (Zachary Quinto) en Bones (Karl Urban) zowel vermakelijk als emotioneel. Ook de slechterik in Star Trek Beyond was zeer sterk. Misschien ook wel de meest menselijke van de slechteriken in de reboot-franchise. Verder was er nog een nieuw personage aanwezig, die hopelijk terugkeert mocht er een vervolg komen, en dat was Jaylah. Zij was stoer, grappig en voegde veel waarde toe aan de bemanning en het verhaal.
Star Trek Beyond is mogelijk een van mijn favoriete films in de franchise (ook al heb ik er niet veel gezien). Vooral het feit dat er een hoop personage ontwikkeling plaats vond was voor mij een plus. De kwaliteit van de Blu-Ray viel bij deze film vooral op vanwege de scherpe en felle kleuren. Deze worden op een goede manier overgebracht naar het kleine scherm. Ook de special effects profiteren van de goede kwaliteit en geven de film een extra ervaring voor de kijkers thuis.
Extra’s:
De Blu-Ray van deze film bevat een hele hoop extra’s. Bij elkaar ongeveer een uur tot anderhalf uur aan extra content. Al de extra’s van de Blu-Ray gaan in op de verschillende processen en aspecten van de film. De gebruikelijke making off’s, de motivaties achter de personages en de bloopers. Deze Blu-Ray editie heeft ook nog twee hele speciale extra’s. Een ervan gaat over het 50 jarige bestaan van de beroemde franchise. Hier komen meerdere beelden voor van de grote hoeveelheid Star Trek films die er in die periode zijn uitgebracht en hoe het mensen heeft geraakt. De andere extra is helaas iets minder vrolijk en geeft een eerbetoon aan de overleden Leonard Nimoy en Anton Yelchin. Een mooie extra die laat zien wat ze hebben betekent voor de wereld van Star Trek en dat beide acteurs zeer gemist zullen worden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar