Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray Review Star Wars: The Force Awakens

the force(1)

Afgelopen kerst keerden we terug naar het Star Wars-universum. The Force Awakens was een film die zowel door de fans als door de critici goed werd ontvangen. Dit doet de mensen snakken naar meer van de ongelooflijk populaire science fiction-franchise. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten want dit jaar nog krijgen we de eerste spin-off genaamd Rogue One. Deze film verschijnt in december, maar tot dan kunnen we genieten van Episode VII op DVD en Blu-Ray.

Star Wars: The Force Awakens is een combinatie van generaties, zoals veel wordt gezegd in de extra’s. We maken kennis met veel nieuwe personages, maar raken ook weer in contact met onze oude vrienden. Er is veel gebeurd in de jaren die zaten tussen Return of the Jedi en dit nieuwe deel in de serie. The Empire heeft plaats moeten maken voor The First Order deze wordt geleidt door Supreme Leader Snoke. Zijn leerling is de Sith Kylo Ren, die het voor de rebellen erg onveilig maakt. We volgen het verhaal van de jonge Rey (Daisy Ridley) die woont op de zandplaneet Jakku. Wanneer een schattige kleine droid BB-8 haar benadert raakt ze verstrikt in een avontuur dat haar der leven kan kosten. Tijdens deze reis komt ze een Stormtrooper tegen met de naam Finn (John Boyega). Hij was het niet eens met hoe de First Order regeert en vlucht. Rey en Finn realiseren dat alle dingen van The Force tot Darth Vader echt is gebeurt. Samen met de oude helden als Han Solo (Harrison Ford) en Chewbacca, proberen ze het universum te redden van The First Order. Pascal schreef in december de recensie voor de Force Awakens en gaf de film een 8.5. Hij vindt dat dit een film is waar zeker wat op aan is te merken, maar een ervaring is waarbij je twee uur lang kan genieten van de nieuwe en oude generatie personages. Dit is iets waar ik me volledig bij aansluit.

De Blu-Ray versie van Star Wars: The Force Awakens is op en top. Disney heeft echt alles uit de kast gehaald om de kwaliteit van deze uitgave zo goed mogelijk te maken. Als ik deze film op Blu-Ray kijk heb ik weer hetzelfde cinematische gevoel dat ik had toen ik de film de eerste keer in de bioscoop zag. The Force Awakens is een erg kleurrijke film en deze dynamische kleuren komen ook tot leven op je Tv-scherm thuis. Het geluid is van even goede kwaliteit. Van de kleine Droid-geluidjes van BB-8 tot de duikvluchten van de X-wings. De film komt wederom tot leven.

Extra’s:

De Blu-Ray uitgave die ter beschikking is gesteld voor deze review bevat twee discs. Een die alleen de film bevat en de ander die bomvol zit met allerlei extra’s. Bij elkaar heeft de bonus disc van de film ongeveer twee uur aan interviews en behind the scenes. Het hoogtepunt van de Blu-ray is waarschijnlijk de 70 minuten durende documentaire: Secrets of the Force Awakens. Hier gaan ze in op alles wat te maken had met de productie van de film. Zo begint het bij het begin, wanneer Disney Lucas film koopt en besluit nieuwe films te gaan maken. Ze gaan zo het hele proces af tot aan het moment dat de laatste scene van de film is opgenomen. Dit is zeker het kijken waard voor menig Star Wars-fan, maar ook voor mensen die het interessant vinden hoe zo’n film tot stand komt. De anderen featurettes die op de bonus disc staan gaan wat dieper in op sommige aspecten van de productie die al in de eerder documentaire worden genoemd. Zo is er een over de eerste keer dat de cast samen kwam om het filmscript gezamenlijk te lezen: The Story Awakens The Table Read. Er zijn twee featurettes gewijdt aan het maken van alle wezens en droids die in de film aanwezig waren. Crafting Creatures en Building BB-8. Het is schitterend om te zien hoe al deze wezens tot leven zijn gekomen en hoe men de maskers kon besturen om de perfecte gezichtsuitdrukking te krijgen. De meest leuke droid uit de franchise verdient natuurlijk een volledig eigen featurette. Het is ook bijzonder om te zien hoe ze met verschillende mechanisme deze droid lieten werken en hoe ze hem bestuurden tijdens de opnames. Verder bevat de Blu-ray nog een featurette over de special effects (ILM: the visual of the force) en nog een over John Williams (John Williams: The seventh symphony) die voor de zevende keer terug keert om de muziek te maken voor een Star Wars-film. Wat ik de meest indrukwekkende extra op de Blu-ray vindt is de featurette: Blueprint of a battle, the snow fight. Dit is een extra die laat zien hoe het laatste lightsaber gevecht van de film tot leven is gebracht. Het is heel bijzonder om te zien dat ze deze hele set in een studio hebben gebouwd en de tijd dat het gekost moet hebben. Veel Star Wars-fans zullen zich vast veel afvragen over de Deleted Scenes van de Blu-Ray. Helaas zijn er hier maar weinig van. De verwijderde scenes duren bij elkaar ongeveer vier minuten en zouden niet gemist worden in de film.

De Blu-ray uitgave van Star Wars: The Force Awakens is fantastisch. Het is precies het soort uitgave dat je zou verwachten van zo’n grote film als dit en Disney haalt werkelijk alles uit de kast om de fans tevreden te houden.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar