Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray review The Craft: Legacy (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Blu-Ray review The Craft: Legacy (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

The Craft was zo een heerlijke jaren ’90 horrorfilm light, waarbij de nadruk vooral op de ontwikkeling (coming of age) lag van de hoofdrolspeelster. Richting de finale werd het echter toch een behoorlijk spannende film met wat horrortrekjes dankzij de waanzinnige rol van Fairuza Balk. Nu is het 25 jaar later en is daar het vervolg/reboot er met de grote vraag: Komt er nog iemand van de originele cast terug?

Lily verhuist met haar moeder naar het dorp waar haar moeder ooit is opgegroeid. Zij trekken daar in bij de vriend van haar moeder en zijn drie zonen. Lily heeft een vervelende eerste dag op der nieuwe school, maar wordt opgevangen door Lourdes, Frankie en Tabby, 3 buitenbeentjes welke in haar het vierde lid zien voor hun heksenkring. Al snel komen de dames erachter dat ze over meer krachten beschikken dan ze gedacht hadden, maar dit neemt ook risicoś met zich mee.

The Craft: Legacy heeft een vergelijkbaar verloop als het origineel, alleen zijn de dames zich sneller bewust van het feit dat ze voorzichtig moeten zijn met hun krachten. Daarbij is er ook wat aan de hand met de vriend van haar moeder welke er nogal ouderwetse ideeen op nahoudt. Waar het origineel snel duistere trekjes begint te vertonen blijft Legacy meer in het drama hangen van de hoofdpersoon welke op zoek is naar haar plek in de wereld. Wanneer in de finale alles op zijn plek valt is dat mooi, maar echt een voldaan gevoel geeft het niet doordat de gehele film tamelijk tam bleef. Het spannendste van deze film zijn een stel ogen welke zwart worden. Als categorie Fantasy, drama en horror mag die laatste zeker weggestreept worden eng of spannend wordt het nergens. De grootste spanning zit hem in het feit welke oud castlid terugkeert maar wanneer dat gebeurd is het kwaad al geschied. Het kon mij eigenlijk niets meer schelen wie er eventueel terug zou keren. The Craft: Legacy is dat late vervolg welke nergens enige reden tot bestaansrecht geeft. Ondanks het geen hele slechte film is en de cast incl de ervaren Michelle Monaghan en David Duchovny verdienstelijk acteren met het materiaal voorhanden, zal deze film in tegenstelling tot zijn voorganger bij niemand in het geheugen blijven hangen.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar