Site pictogram Movie Addicts

Blu-ray review The Mummy (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Blu-ray review The Mummy (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)
Je kan veel zeggen over films met Tom Cruise maar de man is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen met stunts die hij meestal zelf ook uitvoert. Ook de perfectie in verhalen is iets wat hij als geen ander beheerst. Ook al is zijn karakter in de film meestal hetzelfde: arrogant, vlotte babbel, glad, womanizer toch kijk ik graag naar zijn films (Hij noemt ze ook Tom Cruise Films).

Het verhaal begint met Tom cruise en zijn kameraad, beiden verkenners in het Amerikaanse leger, in het Midden-Oosten. Tom cruise heeft een schatkaart gestolen van een dame waar hij de vorige nacht bij heeft doorgebracht. Ze zien van veraf dat er een gewapende groep soldaten aanwezig is op de plaats waar de schat ligt begraven. Na aankomst worden ze beschoten door de gewapende groep soldaten en Tom’s vriend vraagt een airstrike aan. Door deze airstrike wordt een graftombe zichtbaar gemaakt. Na de airstrike komt het leger en de dame aan in het dorp. De dame is een archeoloog en gaat samen met Tom cruise en zijn vriend afdalen in de tombe. Later ontdekken ze een sarcofaag in een bad met kwik. De dame ontdekt dat het geen normale begraafplaats is maar een constructie is om het kwaad, Ahmanet, controleerbaar te houden.
Het verhaal van Ahmanet is er eentje van jaloezie. Ze groeit op in de tijd van de Farao’s. Haar vader is koning en zij is de troonopvolgster. Helaas voor Ahmanet heeft haar vader een oogje op een dame van zijn staf die hem een zoon geeft. Nu heeft Ahmanet niets meer. Ze zint op wraak ze roept de god van de onderwereld op in de vorm van set. Deze geeft haar een dolk met een grote rode diamant erop om haar vader en diens zoon te vermoorden. Dat lukt, maar als tegenprestatie wil set terugkomen in een fysieke hoedanigheid (lichaam). Dat mislukt en Ahmanet wordt levend begraven in een sarcofaag met een bad van kwik er omheen.
Tom cruise krijgt beelden binnen van Ahmanet en zij ziet hem als de perfecte huls voor set. Na het optakelen van de sarcofaag en afvoeren met een transportvliegtuig begint al het gedonder. Zet je schrap want: Ahmanet is Loose!

Extra’s
Deleted & extendend scenes
Voegt niet veel toe aan het normale verhaal. Soms kan het iets meer duidelijk maken in het verhaal maar dat was hier duidelijk niet het geval.
Cruise & Kurtzman (regisseur) a Conversation
Over dit gedeelte van de Blu-Ray ging ik bijna over mijn nek! Het over en weer elkaar veren in de kont steken. Stop met die onzin! De kijkers zijn niet gek.
Meet Ahmanet
Dit deel van de Blu-Ray gaf mij iets extra’s om nog eens goed te bekijken hoe Ahmanet in de film van uiterlijk veranderd. Naar dit soort perfectie ben ik altijd opzoek in een film.
Ik heb ongelofelijk veel respect gekregen voor de dame die Ahmanet speelde. Ze moest tijdens de lange opnamen, in het Natuur Historisch museum in Londen, op haar knieën met de armen omhoog naar achter zitten. Wat je soms wel niet moet doen om in een film mee te mogen spelen.
Graphic Novel
Wow, deze heb ik een stuk of vier keer gezien wat een fijn stukje artwork. Dit zou ik wel vaker willen zien bij een Bonus gedeelte.
Wat maakt deze film zo goed? Er zit veel actie in, goed acteerwerk, mooie decors, goed verhaal (het deel van Russel Crow, Jackell and Hide vond ik minder sterk), geweldige special effects en dat allemaal in 1 film! Het is 110 minuten geweldig vermaak op het puntje van je stoel en daarom krijgt deze Blu-Ray met bonus een dikke acht van mij.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar