Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray review The Walk

Untitled(18)

 

Er worden veel waargebeurde verhalen verfilmd, de een niet altijd even succesvol als de ander. Toch wist Robert Zemeckis een spannende, interessante en speelvolle film te maken over een koorddanser met een hele bijzondere droom. De film zal bij veel mensen onopgemerkt gebleven zijn, maar dan heb je nu de kans om hem binnen te halen.

The Walk vertelt het verhaal van Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), een Franse straatartiest met een zeer bijzondere droom. Hij wil een van de meest uitdagende koorddans optredens geven, door tussen de Twin Towers van het World Trade Center te lopen. Wat Philippe allemaal wilde gaan uitvoeren was zeer illegaal en moest in het geheim gebeuren. Zo voelt The Walk op sommige momenten bijna als een Heist-film. Wanneer hij in New York arriveert stelt Philippe een team samen om dit plan uit te voeren en om zichzelf in een wereldberoemde artiest te veranderen. Zo krijgt hij hulp van mede Fransozen en Amerikanen die hem respecteren voor zijn artistieke persoonlijkheid. Zo geeft de film ons een stijlvolle kijk op het Parijs en New York van de jaren 70’ en een ode aan het World Trade Center.

The Walk is een bijzonder spannende en tegelijkertijd ook een vrolijke film. Toch iets wat je niet zou verwachten van zo’n waargebeurd verhaal. Robert Zemeckis weet een bijzonder verhaal in beeld te brengen op een speelvolle manier, dat doet denken aan films als Back to the Future. The Walk is niet alleen een genot om naar te kijken en is ook een zeer inspiratievolle film. Het feit dat Philippe zich jaren heeft voorbereidt om zijn droom na te jagen is erg indrukwekkend. De meeste mensen hadden waarschijnlijk al veel eerder opgegeven, maar het is de ware artiest in hem die het idee en de droom in leven hield. Jospeh Gordon-Levitt speelt de Fransman ook erg goed. Zijn accent en zijn Frans zijn goed, waardoor je hem bijna geen Amerikaan zou kunnen noemen. Je merkt al snel dat Joseph fantastisch speelt op het moment dat je in de extra’s van de film duikt. Hier zijn interviews met Philippe Petit te vinden en dan merk je meteen dat Joseph de rol goed heeft aangepakt. Van de manier waarop hij zich artistiek uit tot op zijn Franse accent.

Je zou denken dat een uitgave van deze film op het kleine scherm zou tegenvallen, maar de scenes die te maken hebben met het koorddansen blijven weerzinwekkend spannend. Zo zat ik soms met klamme handen naar het beeld te kijken. Dan moet je eens nagaan hoe dat zou zijn geweest op het grote scherm en in 3d. Het beeld op de blu-ray is verder van zeer goed kwaliteit. The Walk is mogelijk de beste blu-ray uitgave qua beeldkwaliteit, die ik in mijn bezit heb. Zo zijn er scenes die gedeeltelijk in zwart wit zijn, maar waar ze wel de kleur rood gebruiken. Het contrast hiervan op de blu-ray is erg mooi. Ook de special effects zien er goed uit op deze uitgave. Er zijn nogal veel special effects aanwezig, aangezien de Twin Towers er natuurlijk niet meer zijn.

De Extra’s:

De Blu-ray uitgave van The Walk bevat bijna 45 minuten aan extra inhoud. Zo zitten er een hoop verwijderde scenes in, waarvan niet allen met special effects bewerkt zijn. Het is leuk om te zien hoe zoiets er dan uitziet zonder dat de effecten zijn toegevoegd. Verder bevat de blu-ray uitgave drie featurettes: First Steps; Learning to Walk the Wire, The Amazing Walk en Pillars of Support.

First Steps laat zien hoe Joseph Gordon-Levitt zich heeft voorbereid op de rol van Philippe Petit. Philippe heeft hem in acht dagen tijd al zijn trucjes geleerd. Zo leerde hij hem onder andere koorddansen en andere goocheltrucjes om zich te kunnen inleven in een straatartiest. The Amazing Walk gaat over de uitvoering van het lopen tussen de torens zelf. Hierin vertelt vooral de echte Philippe wat er allemaal door hem heen ging toen hij op het idee kwam om dit alles te doen. De laatste featurette Pillars of Support is een ode aan alle mensen die Philippe hielpen toen hij zijn droom achtervolgde. Hier wordt elk lid van zijn team uitgelicht en vertellen de acteurs die hen speelden iets over de mensen.

In conclusie, The Walk is een fantastische blu-ray uitgave van een film die zeker meer waardering zou mogen krijgen. De extra’s zijn zeker de moeite waard, maar het draait natuurlijk allemaal om de film die Robert Zemeckis heeft weten neer te zetten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar