Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray review Transformers: The Last Knight (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Blu-Ray review Transformers: The Last Knight (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)
Toen ik voor de eerste keer deze film, in de bioscoop, had gezien was mijn perceptie een leuke actiefilm, met mooie ILM effects, met een slecht verhaal. Toen Pascal mij vroeg om de Blu-Ray te reviewen, met bonus content (double Disc), was mijn gedachte wie weet geeft dit anderhalf uurtje mij extra informatie om het verhaal meer bodem te geven zoals bij “The Mummy” met Tom Cruise. Lees hieronder of ik mijn mening heb bijgesteld.

Het verhaal begint, in de oudheid, met een spectaculaire battle tussen het leger van King Arthur en de Saksen. King Arthur staat op het punt om de strijd op te geven maar heeft nog 1 troef: de tovenaar Merlin (zuiplap en charlatan in dit verhaal). Deze gaat opzoek naar een gestrand ruimteschip, met Transformers, om hulp te vragen. Met zijn stafje in zijn hand weet hij een driekoppige Transformer los te krijgen bij de Transformers en de battle tegen de Saksen is gewonnen. Terug in het “heden” gaat een groep kinderen op onderzoek uit, voor souvenirs, op een site waar veel Transformers neer komen vanuit de ruimte. Ze komen uiteindelijk oog in oog te staan met een TRF robot (Transformers Reaction Force). Gelukkig voor de kids is er een andere kid aanwezig genaamd Izabella die hun red. Izabella en de kids worden op hun beurt weer gered door Cade Yeager (Mark Wahlberg). Deze neemt een talisman over van een stervende Transformer en verlaat de site naar zijn schuilplaats in een woestijn: een autokerkhof waar verschillende Transformers zich schuilhouden voor de TRF. In de tussentijd vliegt Optimus Prime (Leider van de Autobots) door de ruimte op zoek naar zijn
homeplanet: Cybertron. Hij vindt Cybertron en een transformer genaamd Quintessa. Quintessa stopt gemene gedachten in Optimus Prime’s zijn hoofdje dat de planeet aarde eigenlijk aardsvijand Unicron is en dat alle energie uit deze planeet moet worden gezogen. Een andere verhaallijn is die van Professor Vivian Wembly een verre afstammeling van Merlin. Uiteindelijk brengt Sir Edmund Burton (Anthony Hopkins) Vivian en Cade samen om de planeet aarde te redden van een aanval van Decepticons, een verwarde Optimus Prime en een evil Quintessa. Hoe gaat dit aflopen?

Bonus disc
Het bonus materiaal bestaat uit een kijkje in de geschiedenis van de Transformers hier op aarde. En wat blijkt, de Transformers zijn al een eeuwigheid op onze supermooie planeet aanwezig geweest!!! Bewijs hiervoor is te vinden op oude schilderijen, en dat ze altijd aan de zijde van de mensheid hebben gestreden. Dit alles is vertaald in een enorme stamboom met veel detail (handgeschilderd). Omdat er in deze film veel gebruik wordt gemaakt van het Amerikaanse leger (Lucht, Grond en zee) komt dit stukje promotie ruim aan bod. Zo gaat men dieper in op de Navy Seals en het personeel op een vliegdekschip. Ook van de acteurs werd verwacht dat ze aan een bepaalde mate van fitheid moesten voldoen om niet uit de maat te lopen met de pro’s.

Een aantal actie scenes zijn opgenomen in hartje London (op een zondag). Zo laten ze zien hoe een achtervolging tot stand komt met aan het eind spectaculaire botsingen en explosies. Ook komt Cybertron, De thuisplaneet van de Transformers, aan de hand van computeranimaties aan bod.

Trailer

Beoordeling
Transformers The Last Knight is en blijft voor mij een goede actiefilm, met mooie effecten uit de koker van ILM, gedragen door een flinterdun verhaal die alle kanten uitgaat. Het bonusmateriaal is leuk om naar te kijken maar geeft het verhaal geen extra body.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar