Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray Review Warcraft: The Beginning

warcraft-bd-3d1

Er heerst een bepaalde vloek over films die gebaseerd zijn op video games. Dit is een fenomeen dat al jaren voorkomt, maar als het goed is zou 2016 het jaar van de video game films moeten worden. Er zijn er ook drie die er uit komen/zijn gekomen. De in mijn ogen niet zo geslaagde Angry Birds: The movie, daarnaast heb je Warcraft: The Beginning en Assassins creed. Deze laatste komt bij ons in Nederland pas begin 2017, maar in Amerika kunnen ze hem in december al zien. Warcraft was de tweede van het drietal dat in de bioscoop kwam en is dit wel een goede slag voor de video game verfilmingen?

Warcraft gaat over het land Azeroth. Een wereld die voor zover ik weet (ik ben niet de grootste kenner) alleen bewoond wordt door mensen, dwergen en elfen. Wanneer de orc magier Gul’Dan (Daniel Wu) een portaal opent van de Orc wereld naar de mensen wereld, breekt de hel los. De Orcs plunderen de dorpen van de mensen en nemen gevangenen als bron voor het openhouden van de poort, zodat het gehele Orc leger binnen kan dringen in Azeroth. Niet alle Orcs zijn het hier mee eens. De Orcs van de Frostwolf clan, geleidt door Durothan (Toby Kebbell), willen niks te maken hebben met de zwarte magie van Gul’Dan. Hij zoekt hulp bij een commandant van het mensen leger, Lothar (Travis Fimmel). Zo proberen de twee kanten samen te werken om de zwarte magie uit de wereld te drijven.

Laat ik beginnen met de special effects. Velen van jullie zullen de trailer of de film zelf gezien hebben. Dan zijn jullie het vast eens als ik zeg dat de special effects in deze van zeer hoog kwaliteit zijn. Vooral de Orcs zijn prachtig. Ik kan me voorstellen dat fans van de game, die wereld daadwerkelijk tot leven zagen komen, dit fantastisch zullen vinden. De special effects zijn niet het enige goede aan deze film. Ook het verhaal zat goed in elkaar. Het is interessant en ik zou graag in een vervolg terugkeren naar deze wereld en er meer over te weten komen. In het verhaal zit ook meteen een van de grootste ergernissen. De achtergrond van dit spel is zo ongelofelijk groot en ze wilden zoveel mogelijk vertellen in maar twee uur tijd. Hierdoor gaat het allemaal erg snel. Als je nieuw bent in dit verhaal dan kan dat erg storend zijn. Het gaat ook allemaal veel van de hak op de tak. Scenes die steeds maar ongeveer 2 minuten duren zorgen voor een vervelend tempo.

De Orcs waren overduidelijk het meest interessante van deze film. Durothan is daadwerkelijk een diepgaand personage, fantastisch gespeeld door Toby Kebbell. Ik had daarom liever meer van hun gezien. De menselijke personages zijn af en toe erg saai. Ze dienen ook als kanonnenvoer voor de Orcs in zo’n beetje alle vechtscenes. Die overigens erg gaaf zijn. Warcraft is een vermakelijke film en laat zien dat video game films wel degelijk goed kunnen zijn.

Extra’s:

Ik had gehoopt dat de deleted scenes op deze Blu-Ray veel zouden toevoegen aan de film. Ik had namelijk het idee dat er een hoop was uit geknipt, omdat de film simpelweg te lang zou zijn. De deleted scenes hadden makkelijk in de film kunnen blijven zitten, maar dat ze er uit zijn gehaald is geen ramp. Verder bevat deze blu-ray een hoop extra’s die dieper in gaan op de special effects, de lore van de game en de fans van deze franchise. Zeker de extra’s over de special effects zijn erg mooi om te zien, dit komt vooral omdat er zoveel in zit. De extra die het meest indruk achterliet, was een featurette die ging over de Orcs en hoe zij zijn gemaakt zijn.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar