Site pictogram Movie Addicts

Blu-Ray Review Wonder Woman 1984

Blu-Ray Review Wonder Woman 1984

Drie jaar na het succes van Wonder Woman, zowel bij critici als financieel, is daar het vervolg welke Wonder Woman weer dichter naar de huidige tijd moet brengen. Aangezien De justice league films zich meer in onze tijd afspelen hoeven we ons alleen niet af te vragen of Wonder Woman dit avontuur zal overleven.

Diana Prince leid een teruggetrokken bestaan in de jaren 80 waar zij werkt voor een museum en af en toe nog heldendaden verricht als Wonder Woman. Bij het Museum raakt zij bevriend met Barbara Minerva welke gespecialiseerd is anttieke stenen. Wanneer na een verijdelde overval een wel heel bijzondere steen onder hun aandacht komt blijkt de gewiekste zakenman Maxwell Lord ook achter dit stuk aan te zitten. De steen blijkt iemands diepste verlangens uit te kunnen laten komen, de vraag is echter tegen welke prijs? Dit dwingt Wonder Woman ook tot het maken van ingrijpende keuzes.

Wonder Woman der origin story kon op heel veel positieve kritiek rekenen en ook ik was een van die mensen die blij waren met eindelijk een redelijk sterke DC film. Nadat Aquaman ook nog eens positief verraste hoopte dat de Justice League film slechts een kleine misstap zou zijn in het verder uitbreiden van het DC universum. Helaas weet Wonder Woman 1984 vanaf moment 1 niet te overtuigen. Eerst wordt je als kijker weer meegenomen naar het eiland van de Amazones toen Diana nog kind was, terwijl we het hele origin verhaal al hadden meegemaakt en tot overmaat voegt het uiteindelijk niets toe aan het geheel behalve een moraliserende boodschap. De moraliserende boodschap is sowieso iets wat de gehele tijd de film in de weg zit. Gal Gadot, welke ook een goeie chemie deelt met tegenspelers Chris Pine en Kristen Wiig, weet helaas ook de film niet geheel te redden. Dit komt mede omdat de overige rollen en het verhaal niet goed zijn uitgewerkt. Chris Pine heeft weinig toe te voegen, Kristin Wiig krijgt niets verrassends te doen en en moet met het cliché werken dat suffe kleding en een bril een vrouw onaantrekkelijk maakt. Het vervelendste is dat Pedro Pascal als Maxwell Lord een matige verhaallijn krijgt en daardoor als schurk niet uit de verf komt. Patty Jenkins had goud in handen na het geslaagde eerste deel maar het enige gouden aan Wonder Woman 1984 is de spectaculaire outfit welke zij op een gegeven moment draagt. Qua actie schiet de film behoorlijk tekort tegenover zijn voorganger, iets wat je niet zou verwachten van een vervolg. Het enige goede is dat dat de makers en Gal Gadot Wonder Woman wel meer menselijk hebben gemaakt met alle emoties die daarbij horen. De reden dat deze film zich in 1984 afspeelt is mij een raadsel, want buiten dat het herinneringen oproept aan een tijd van foute kleding en kapsels en het ontbreken van veel van de huidige technologie voegt dit eigenlijk niets toe. Had de film dan in de jaren 70 laten afspelen, dezelfde tijd dat de tv serie zich afspeelde. Wonder Woman 1984 is vooral een gemiste kans, want er was genoeg talent en onderlinge chemie aanwezig om ook van dit vervolg een succes te maken.

Extra’s

Op de extra’s veel aandacht voor de aankleding en het vastleggen van de tijdsgeest. Het leukste en interessantst ijn echter de gagreel en stukjes welke laten zien dat Gal Gadot een ongelooflijk goede klik met Kristin Wiig had. Iets wat ook resulteerde in een ontzettende melig filmpje. Wat ontbreekt is echter een uitleg welke had verklaart wat de gedachte achter deze film was.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar