Site pictogram Movie Addicts

Bride Zombie Review en Interview

Review kortfilm bride zombie

Een ogenschijnlijke loner rijdt op een verlaten weg, terwijl een gedaante in trouwjurk zich voortsleept door het weiland. Wanneer hij stil staat met zijn auto en pakt zijn wapen. Wat zal hij doen? Hij twijfelt in hoeverre zal dit besluit het verdere verloop beïnvloeden? Wie zal het zeggen. Na ruim 5 minuten zal het in ieder geval voor de kijker duidelijk zijn.

Bride Zombie is een productie gemaakt door 2 fans en liefhebbers van het genre. Wat setting en muziek betreft hebben de heren goede smaak, want de soundtrack die ze bij deze short gekozen hebben is uitstekend. Het verhaal, ach wat kun je in vijf minuten vertellen? Het gaat om het gevoel overbrengen en de climax. Beide zijn uitstekend, maar mede dankzij het gore gehalte is dit uiteraard wel gericht op de horrorliefhebbers, want ondanks het lage budget ziet dit er wel behoorlijk (ranzig) uit. Bride Zombie is een leuke short welke op horrorfestivals thuishoort, maar natuurlijk nu ook al online bekeken kan worden.

 door Pascal van Moll

Interview

Onze Belgische recensent Yves Valkiers, die zelf ook meegeholpen heeft aan het project, heeft aansluitend ook een interview gedaan met de twee mannen die achter deze short zaten, David van de Weyer en Rob Ceus.

Wie zijn idee was het om short te maken?

Eigenlijk van beiden.

Was het eerste idee dat jullie hadden over het verhaal direct goed of was er nog wat werk aan?

Rob: Ik had een paar fragmenten voor een zombie trailer uitgewerkt, maar heb dan samen met David Van De Weier besloten om er een short van te maken. We hadden een trouwkleed gevonden in de kringloop winkel en vandaar zijn we eigenlijk op het idee gekomen van Bride Zombie. We hebben onze hoofden dan even samen gestoken en zijn tot Bride Zombie als resultaat gekomen. David heeft dan ook meteen een storyboard in elkaar gestoken en de rest volgde vanzelf.

Hoe hebben jullie elkaar gevonden en was het direct zo van ja dit zit goed?

Wij hebben elkaar via facebook leren kennen.

Rob: Ik was al even bezig met special fx make up en postte geregeld een video op facebook waar David dan op reageerde. We hadden een keer afgesproken om samen te komen en mijn special fx te filmen en te fotograferen. Dat was onze eerste stap die we samen hebben genomen. Het klikte meteen tussen ons en we zijn dan ook meteen aan Bride Zombie gaan werken.

David: Ik zag Rob’s werk op facebook en ik kreeg zin om samen iets mee te doen. Zijn werk is erg dankbare materie om te filmen en werkt heel inspirerend. We hebben bij mij thuis afgesproken, waar ik de studio had opgezet. We hebben een aantal foto’s genomen en gefilmd met verschillende attributen. Er slingert hier steeds wel iets rond. Daarna heb ik van het materiaal een kleine fictieve trailer gemaakt. Rob als persoon is fantastisch om mee te werken, het klikte meteen.

Hoe lang hebben jullie aan het script gewerkt?

Rob: Eigenlijk hebben we maar een paar uur besteed om tot een resultaat te komen. David heeft me een keer bezocht om naar de locaties te komen kijken en we zijn dan meteen begonnen met het schrijven van Bride Zombie.

David: Ik ben meteen na mijn bezoek bij Rob begonnen tekenen aan het storyboard. Als animatiefilmer besteed ik veel aandacht aan de pre-productie. Bedoeling was om het verhaal te vertellen zonder dat er in gesproken wordt. Het was ongeveer een dag werk om het storyboard te tekenen.

Wat was de reden om deze short te maken?

We hadden beide zin om een film te maken met gore.

Rob: Ik zat al langer met het idee om een short te maken, maar dat kwam er nooit van. Ik heb David leren kennen die zelf eens iets anders wilde doen dan animatie wat hij als werk doet.

David: Oorspronkelijk was het de bedoeling om een demoreel te filmen van Rob’s werk. Toen we dat aan het bespreken waren vonden we het een goed idee om toch een inleiding te hebben, een midden en een einde. Tja, dan heb je plots een short.

Hebben jullie de planning om een feature film te maken?

Rob: Nee, we hebben besloten eerst nog een paar shorts op te nemen voor we ons wagen aan een feature film.

David: Voorlopig hebben we de middelen niet om een feature film te maken. Momenteel is het beter een korte stevige dan een lange slappe film te maken. Maar ooit proberen we zeker een stevige feature film te maken.

Zijn jullie blij met het eindresultaat?

Rob: We zijn beiden heel tevreden met het eindresultaat. We hadden niet verwacht dat het eigenlijk zo goed zou zijn voor een eerste short.

David: Alles kan altijd beter, maar ik ben tevreden van het eindresultaat. We hebben dit zonder budget voor elkaar gekregen.

Was de rest van de crew even gepassioneerd bezig met film als jullie?

De meerderheid van de crew zijn filmkenners en liefhebbers, vandaar dat ze ook meteen klaar stonden om onze crew aan te vullen.

Vanwaar komt u interesse voor films en waarom horror?

Rob: Mijn interesse voor films komt al van kinds af aan. Ik bezocht veel videotheken en kocht daar dan films op die ze wegdeden. De reden dat we horror hebben gekozen is omdat ik special fx make up doe.

David: Film is het medium van de 20ste eeuw. Ik ben ermee opgegroeid, net zoals de nieuwe generatie nu met games opgroeit. Film is een heerlijk medium om mee te werken. Het is echter niet interactief, dus moet je de toeschouwer steeds verleiden met beeld en verhaal. Horror is leuk omdat je op de basisinstincten van de mens kan inspelen. Rob’s werk inspireert me om iets in dit genre te doen. Samen met hem lukt het om het genre waar te maken hoe ik het graag beleef.

Rob Ceus en David van de Weyer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar