Site pictogram Movie Addicts

Winnaars Chez Nous Winactie ( Nu in de bioscoop)

Winnaars Chez Nous Winactie ( Nu in de bioscoop)

Wijkverpleegster en alleenstaande moeder Pauline is erg toegewijd, genereus en haar patiënten kunnen op haar rekenen. Enkele leiders van een populistische partij in Noord-Frankrijk ruiken hun kans en willen profiteren van haar populariteit. Ze vragen haar kandidaat te worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Aarzelend accepteert ze, ze ziet immers hoe de stad waar ze opgroeide achteruit gaat. De campagne stelt haar zwaar op de proef en het verleden van haar nieuwe vriend werpt een schaduw op haar politieke toekomst.
In deze zeer actuele film toont regisseur Lucas Belvaux hoe de teleurstelling in de gevestigde politiek gemanipuleerd wordt. In samenwerking met Cinéart mogen wij ter ere van de release van Chez Nous 2 DVD pakketten weggeven met daarin PAS SON GENRE (van regisseur Lucas Belvaux) en LA FILLE INCONNUE (van de gebroeders Dardenne) Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken is het juiste antwoord geven op onderstaande prijsvraag.
Prijsvraag
Met name het manipulatieve gedrag van de rechtse politiek krijgt er behoorlijk van langs in Chez Nous en dit deed in België en Frankrijk behoorlijk wat stof opwaaien. Kunnen jullie de Franse en/of Belgische partijen noemen welke zich aangevallen voelde door deze film? Front National was natuurlijk het juiste antwoord
https://www.youtube.com/watch?v=Djzzlw84Gdo
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar