Site pictogram Movie Addicts

Cineville zorgt in 10 jaar voor stijging en verjonging filmtheaterbezoek

Cineville, de filmclub die jonge filmliefhebbers wilt enthousiasmeren voor kwaliteitsfilm in filmtheaters bestaat 10 jaar. Het platform voor filmfanaten is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot hét collectieve marketinginstrument voor de Nederlandse filmtheaters met inmiddels bijna 45.000 Cinevillepashouders, die maandelijks meer dan 100.000 keer hun pas langs de scanner halen. In totaal brachten zij meer dan 4.5 miljoen keer een bezoek aan een van de 43 aangesloten filmtheaters en bioscopen.

Volgens Thomas Hosman, directeur van Cineville is het succes mede te danken aan het sterke merk: “Met onze campagnes, een uitgesproken redactie die films tipt en onze evenementen hebben we op een toegankelijke wijze ons enthousiasme voor film weten te verspreiden. Daarmee is het gelukt om een nieuwe, jongere, doelgroep aan te spreken die met de Cinevillepas op een laagdrempelige manier toegang heeft tot het complete aanbod aan films en festivals. Ook zijn we er erg trots op dat we zo’n –overigens wereldwijd– unieke samenwerking tussen zo veel verschillende aan filmtheaters hebben weten te bewerkstelligen.”

Inmiddels verspreidt de filmliefde zich onder bijna 45.000 Cinevillepashouders en zijn de zalen van de filmtheaters beter gevuld dan ooit tevoren. Zo blijkt dat het bezoek aan de filmtheaters tussen 2007 en 2017 is verdubbeld, het bioscoopbezoek is in dezelfde periode gegroeid met 50% (*1). Omdat Cinevillers gemiddeld meer dan dertig keer per jaar een film bezoeken – in tegenstelling tot het landelijk gemiddelde van twee keer per jaar (*2) en meer dan de helft van hen tussen de 20 en 39 jaar is, zorgt Cineville voor heel wat jong bloed in de zalen.

En het aantal filmfanaten blijft toenemen. Zo is het aantal Cinevillepashouders in de afgelopen drie jaar verdubbeld en heeft Cineville alleen in 2019 al meer dan drieduizend nieuwe leden mogen verwelkomen.

Cineville viert feest.
Deze hele maand viert Cineville feest. Op zondag 24 maart trekt het filmplatform door het land met tien van de beste films van het afgelopen decennia, samengesteld door Cineville-pashouders. Als slotstuk van de jubileummaand organiseert Cineville op vrijdag 29 maart Vive la Ville – 10 jaar Cineville: hét knalfeest van ieders filmdromen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar