Site pictogram Movie Addicts

Colossal review

Colossal review

Soms kom je iets tegen waarvan je weet dat het hier nooit de bioscoop zal bereiken en de trailer van Colossal was voor mij de reden om deze toch even op te zoeken.

Gloria is een dertiger, maar nog altijd op zoek naar een doel in haar leven. Ze heeft een vriend maar brengt haar dagen, of liever gezegd nachten al feestend en drinkend door met vrienden en haar journalistieke carrière zit al tijden in de slop. Wanneer haar vriend besluit dat het klaar is en haar het huis uitzet zit er voor haar niets anders op dan terugkeren naar haar geboorteplaats. Daar komt ze al snel in contact met een oude klasgenoot waar ze een duidelijke klik mee heeft. Haar losbandige levensstijl lijkt haar echter te blijven achtervolgen. Tot het nieuws van een gigantisch monster welke Seoul aan het vernietigen is. Gloria raakt gefascineerd en er is iets vreemds met het monster en langzaam maar zeker komt Gloria tot een schokkende ontdekking.

Colossal heeft met Anne Hathaway en Jason Sudeikis twee aardige Hollywood namen in de hoofdrol. Tel daarbij coming man Dan Stevens, de ervaren Tim Blake Nelson plus het monster bij op en je zou verwachten dat je met een blockbuster in spé te maken hebt. Niets blijkt echter minder waar, want Colossal is een echte indie titel. Het rustige tempo van het verhaal plus de daadwerkelijke ontwikkeling van karakters laat al snel blijken dat we met iets heel anders te maken hebben als je doorsnee monsterfilm. Het monster dient hier vooral als symbool voor de ontwikkeling van het karakter van Gloria, een zeer leuke rol van Anne Hathaway. Gloria komt erachter dat hoe laag en minderwaardig je jezelf beschouwt je altijd van invloed kan zijn op andere al is het aan de andere kant van de wereld en misschien belangrijker de enige die het tij kan keren je altijd nog zelf bent. Deze les is natuurlijk niet bepaald vernieuwend, echter de uitvoering daarvan verdiend zeker de originaliteitsprijs. Regisseur en schrijver Nacho Vigalondo, welke door de jaren heen vooral shorts heeft gemaakt (o.a. voor VHS en ABC’s of Death), heeft dit concept goed uitgewerkt tot een volwaardige speelfilm. Is alles dan geslaagd aan deze alternatieve monsterfilm? Nee, de combinatie Anne Hathaway en Dan Stevens werkt niet, er zit wat dat betreft geen chemie tussen die twee ook niet als mislukt koppel. Het is ook jammer dat er verder weinig aandacht is besteed aan de oude woonplaats en gloria der geschiedenis hier. Aan de andere kant werkt de combi Jason Sudeikis en Anne Hathaway uitstekend, met name de ontwikkeling van hun onderlinge relatie mag verrassend genoemd worden. Colossal is wat betreft redelijk geslaagd en zal menig kijker positief verrassen behalve als je een echte monsterfilm verwacht natuurlijk.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar