Site pictogram Movie Addicts

Comic Central Import Amsterdam viert 23 april eerste verjaardag

Het heeft even geduurd, maar Amerikaanse strips (comics) zijn ook in Nederland hot. Zeker door de populariteit van beurzen als Dutch Comic Con en Amsterdam Comic Con hebben veel Nederlanders kennisgemaakt met niet alleen de getekende avonturen van ontelbare superhelden, maar ook met verzamelobjecten als Pop! Vinyl en action figures.

Er zijn verschillende winkels die in Nederland comics en gerelateerde spullen verkopen. Er is echter maar één specialist en dat weet de liefhebber. Alles wat de nerd nodig heeft is verkrijgbaar bij de twee vestigingen van Central Comic Import Amsterdam (CIA). In 2016 opende ondernemer en verzamelaar Charles Kuipers een tweede winkel in het hartje van onze hoofdstad. CIA Zeedijk (Zeedijk 31 A, Amsterdam) bestaat op zondag 23 april een jaar en dat laten men natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Zondag 23 april is het feest bij CIA Zeedijk. En bij een feest trakteer je. Win-acties, gratis comics, een tekenaar en heel veel cosplay. Gedurende de dag zijn er verschillende give aways. Bij iedere aankoop van vijf euro ontvangt de consument een bon waarmee hij of zij kans maakt op waanzinnige comicprijzen. Deze variëren van variant covers en action figures tot koffietafel pareltjes als Marvel Omnibussen en superheldenkleurboeken. Aan het einde van de dag volgt de trekking, waarna de winnaars hun prijs gelijk in ontvangst kunnen nemen.

Maar er is meer. Iedereen die CIA Zeedijk op zondag 23 april bezoekt kan op de foto met de Dutch Deadpool, de dames van de Bombshell Group, Harley Quinn, Lady Riddler of de Arkham Ledger Joker. Daarnaast geven de cosplayers gedurende de dag comics gratis weg aan iedereen die in de buurt is van CIA Zeedijk. De uitsmijter is de aanwezigheid van de Portugese tekenaar Joáo m.p. Lemos. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de Marvel Comics; Wolverine 1000 #1 en Avengers Fairy tales #1. Lemos maakt kosteloos schetsen en zet handtekeningen. Liefhebbers kunnen ook commissies aan hem vragen*.

*deze zijn voor de rekening van degene die de commissie aanvraagt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar