Site pictogram Movie Addicts

Comic Con Amsterdam (1 & 2 September in de Rai)

Begin september is het weer zover en verwelkomt Amsterdam weer vele comic, fantasy en film liefhebbers in de Rai voor een nieuwe editie van Comic Con Amsterdam. Ook dit jaar pakt dit evenement weer uit met veel grote internationale gasten, acteurs uit verschillende Sci-Fi en fantasy series en films, Comic en tekenartiesten en natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor Cosplay!!

Gasten

Een kleine greep uit de aanwezige gasten waarbij gezegd moet worden dat ondanks twee afzeggingen de line-up nog altijd indrukwekkend is, zoals elk jaar eigenlijk.

Eric Roberts: Heeft door de jaren bewezen veel meer te zijn dan de broer van te zijn. Van Bloodsport tot The Dark Knight, van Docter Who tot The Expendables deze man heeft heeft zoveel gedaan in verschillende genres dat hij voor vele fans een graag geziene gast is bij elke Con.

Charles Dance: Charles Dance is een karakter acteur van de oude school. Hierdoor wordt hij veelal gecast als strenge en harde bad guy denk aan Game of Thrones en Last Action Hero, maar in Underworld bleek hij wat zorgzamer. In Pride & Prejudice & Zombies combineerde hij klassieke drama met zombies en vergeet niet dat hij ook in een flauwe komedie als Ali G in da House ook zijn mannetje stond.

Jack Gleeson: Wie had kunnen denken dat dat lieve jongetje uit Batman Begins zou uitgroeien tot een acteur die een van de meest gehate figuren op tv zou vertolken. Ja, kleine jongens worden groot en Jack doet het nu rustig aan maar zijn rol als Joffrey Baratheon blijft bij de fans van Game of Thrones eentje om nooit te vergeten

Aimee Garcia: Met bijrollen in Dexter en de remake van RoboCop heeft Aimee naast al haar andere werk ook haar strepen in het fantasy en duistere genre verdient.

verder zijn er verschillende acteurs uit Game of Thrones, Dr Who, Pirates of The Carribean, The 100 en natuurlijk Star Wars aanwezig.

 

Een kleine greep uit de comic artiesten die aanwezig zijn

Kenny Rubenis: De man achter het hilarische Dating for Geeks

John Royle: Kunstenaar van o.a. Danger Girl & G.I. Joe, Red Sonja en Spider-

Yasmin Sheikh: Kunstenaar van Luna The Vampire

Lee Townsend: kunstenaar van o.a. Deaths’Head, Action Man, Transformers, Spider-Man, Avengers, X-Men.

 

Cosplay is uiteraard weer prominent aanwezig op deze con en naast dat er vele gasten natuurlijk in cosplay verschijnen zijn er ook proffesionele cosplay artiesten die ook als jury dienen voor de wedstrijd.

Adia Cosplay                       Gene Cosplay                       Tinylocke Cosplay               Stellar Cosplay

 

Wat nog meer……

Naast dat er foto’s met de aanwezige acteurs en artiesten gemaakt kunnen worden zijn er ook mogelijkheden om set foto’s te maken in de huiskamer van The Big Bang Theorie en Stranger Things props. Wie houdt er van nou niet van rodeo rijden? Nou de fans kunnen hun hart ophalen met een Harry Potter Rodeo Broom. Net als vorig jaar is er ook weer een pro Wrestling demo (welke ik zeker kan aanraden, want was vorig jaar zeker vermakelijk) natuurlijk is er een cosplay contest (welke nog open is voor aanmeldingen) verder zijn er nog verschillende Q&A’s, Panels en workshops.

Voor tickets en meer info ga naar de website van Comic Con Amsterdam

De aftermovie van 2016

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar