Site pictogram Movie Addicts

Comic Con Amsterdam (2&3 september in de Rai Amsterdam)

Het is nog maar een vier weken weg, maar dan is het tijd voor de tweede editie van Comic Con Amsterdam in de Amsterdam Rai. Ook dit jaar pakt de organisatie weer flink uit met een aantal zeer gerenommeerde gasten welke hun strepen in het fantasy en science fiction genre verdiend hebben. Daarbuiten is er natuurlijk nog veel meer te doen en wij hebben alvast wat uitgelicht voor jullie.

Gasten

Een kleine greep uit de gasten die aanwezig zullen zijn:

Michael Dudikof: De man die vooral bekend staat als de American Ninja waarmee hij in de jaren ’80 en ’90 furore maakte zal aanwezig zijn op beide dagen.

Kim Coates: Deze man heeft het spelen van schurken tot een kunst verheven. maar heeft in de loop der jaren ook andere rollen aan zijn C.V. toegevoegd. Met rollen in o.a. Silent Hill en Resident Evil heeft hij zijn plek bij Comic Con’s meer dan verdiend.

Billy Boyd: Een grote rol in misschien wel de meest legendarische trilogie ooit gemaakt en je plek bij elke Comic Con waar dan ook zorgt voor enthousiaste bezoekers. Pippin uit de Lord of the Rings zal beide dagen aanwezig zijn op Comic Con.

David Warner: Een oude rot in het vak, maar wat voor een!!!! Met rollen in Star Trek, The Omen, Dr Who, Scream II, The Outher Limits, Planet of the Apes en ga zo maar door mag hij absoluut een icoon worden genoemd binnen de science fiction en fantasy scene.

Ben Hardy: Ook nieuwkomers binnen de scene zijn vaak een graag gezien gast en Ben Hardy is daar een van. Met een aardige Bijrol in de laatste X-Men film Apocalypse zal Ben ook de nodige fans hebben.

Overige gasten uit o.a. Game of Thrones en Doctor Who en nog veel meer films en series zullen ervoor zorgen dat menig bezoeker absoluut op foto en handtekeningen jacht kan gaan bij deze editie. Buiten de acteurs zullen er ook schrijvers, comic artiesten en cosplay artiesten aanwezig zijn welke uiteraard ook beschikbaar zijn voor een foto, handtekening en voor sommige ook een praatje.

Cosplay

Er is geen Con zonder cosplay toevoeging en ook bij Comic Con Amsterdam. Er is een volledige Cosplay Zone ingericht voor beginnende en gevorderde cosplayers met workshops, wedstrijden en fotomogelijkheden voor fans en cosplayers zelf. Bij de wedstrijden kan je je laten beoordelen door bekende professionele cosplayers en maak je ook nog eens kans op hele leuke prijzen. Buiten de algemene Cosplay Zone is er ook een Manga en Anime zone waar naast de nieuwste outfits ook de nieuwste releases kunt vinden binnen deze genres

Nog veel meer

Buiten de bekende gasten en het cosplay gedeelte is er natuurlijk nog veel meer te beleven bij Comic Con Amsterdam Zo is er de artist alley waarbij je over de schouder van aankomende of gelauwerde comic artiesten kan kijken. Ook zijn er Panels en Q&A’s waarbij artiesten zullen praten over komende projecten maar waar er ook ruimte is voor vragen uit het publiek. Comic World bied plaats aan, hoe kan het ook anders, artiesten uitgevers maar ook aan de lezers die in een heuse leeshoek de nieuwste comics en strips kunnen lezen. Entertainment & Fun is er meer dan genoeg met nagebouwde sets, props uit films, photoboots, workshops en een speelparcours. Kortom naast je ogen uitkijken is er ook genoeg te doen. Shopping Area uiteraard zullen vele bezoekers iets leuks mee willen nemen of deze zijn op zoek naar een missende item voor een persoonlijke collectie, de shopping Area is de place to be!!!

Kortom er is genoeg te beleven en de lijst met gasten en activiteiten zal in de laatste vier weken voor het evenement zeker nog uitgebreid gaan worden. Wij zijn er 2 september zelf om verslag te doen en houd onze pagina in de gaten want we gaan ook toegang weggeven voor zondag 3 september!!!!

Voor meer meer informatie check ook:

Website

Facebook

Twitter

Voor de kaartverkoop kun je terecht op de website en bij de ruim 500 vestigingen van Primera in Nederland

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar