Site pictogram Movie Addicts

Comic Con Amsterdam zaterdagverslag

Vorig jaar was er veel te doen geweest rondom Comic Con Amsterdam waarbij er achteraf best wat op aan te merken was geweest. Met een fantastische line-up van gasten alleen red je het niet als con. Het gaat om de hele ervaring waarbij jong en oud en fans van allerlei fantasie genres aan hun trekken komen. Dit jaar kon ik ook nog eens zelf naar het evenement en dus ervaren of de organisatie van hun fouten geleerd had.

Wat betreft line-up van gasten wist de organisatie wederom een behoorlijke lijst van gasten te strikken welke stuk voor stuk zowel op het mainstage plaatsnamen en ook voor foto’s beschikbaar waren. Het jammere is alleen dat op de ochtend van de eerste dag het programma werd omgegooid, waardoor ik en andere met mij Michael Madsen hebben gemist welke in eerste instantie aan het einde van de dag zou komen en ineens aan het begin van de dag kwam te staan. Het zal in dit geval niet alleen aan de organisatie liggen, maar handig is het niet.

Waarbij afgelopen jaar een van de klachten was dat er overal lange rijen ontstonden en het veel te druk was, leek alles logistiek een stuk beter voor elkaar te zijn. Dit kan ook liggen aan het feit dat de con dit jaar niet uitverkocht was. Er was echter wel genoeg te zien en te beleven. Zo was PWN (Pro Wrestling Netherlands) de hele dag aanwezig met hun worstelshows. En hoewel deze niet kunnen tippen aan hun Amerikaanse voorbeeld was dit zeker vermakelijk.

Uiteraard waren er ook weer voldoende mogelijkheden om game-ervaringen op te doen waarbij het virtuele gamen een steeds prominentere plek begint te veroveren. Voor wie toch voor het retro ging was er ook de mogelijkheid om bij verschillende stands op de oude consoles te spelen.

Een van de bijzondere stands was natuurlijk die met originele props van de Nightmare on Elmstreet

Maar er was nog veel meer te verkrijgen naast veel comics kwam ik ook nog wat jeugd sentiment tegen met Magic: the Gathering. Een spel welke ik jaren gespeeld heb en waarvoor ik ook veel verzameld had. Maar voor wie niet genoeg had gekregen van Virtual reality was er voor de waaghalzen ook de kans een echt It ervaring op te doen. Dit was vooral hilarisch voor de omstanders die menig deelnemer de stuipen op het lijf joeg.

Naast de stand, de bijzondere gasten, en de vele games kon iedereen ook zijn ogen uitkijken met de vele prachtig uitgedoste bezoekers en cosplay deelnemers. Het leuke is hierbij dat ook de kleinere bezoekers steeds leuker uitgedost de cons bezoeken.

Mede dankzij het uitgebreide spel aanbod was mijn zoon bijna niet weg te slaan en heeft hij nu al zin in het volgende bezoek aan een Comic Con. Ik moet zeggen dat ik het geheel best goed georganiseerd vond en met de vele rand activiteiten, Foto shoots, karaoke, disco etc etc was Comic Con Amsterdam dit jaar zeker geslaagd te noemen. Mocht het volgend jaar weer drukker worden is een extra hal misschien wel verstandig, maar voor dit jaar was het voor mij en mijn zoon een heerlijk dagje uit waarbij we beide onze innerlijke nerd bevredigd zagen. En wie weet gaan we de volgende keer 2 dagen???

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar