Site pictogram Movie Addicts

Comic Con Brussel

Een week voordat we bij Comic Con Nederland zijn strijkt het Comic Con circus al naar in Brussel om daar zijn eerste editie te vieren. Ook hier is er genoeg te doen en te beleven en daarom is vandaag een van onze verslaggevers ook naar dit evenement gegaan om verslag te doen.

Gasten

Uiteraard is een Comic con niet compleet zonder bekende gasten en Comic Con Brussel heeft dan ook een mooie rits bekende fantasie acteurs en artiesten te strikken. Onder andere Natalie Tena ( o.a. Harry Potter en Game of Thrones), Robert Knepper (Prison Break), Finn Jones (The Doctor Who Spin-off The Sarah Jones Adventures en Game of Thrones) Carel Struycken (o.a. Adams Family en Star Trek: The Next Generation) en oud Star Wars acteur Jeremy Bulloch (Bobba Fett in Star Wars Episode V The Empire Strikes Back) samen met nog een flink aantal ander zullen hun opwachting maken. Ook artiesten als Lee Townsend (gewerkt voor Marvel UK en DC Comics), Gary Arskine (teken artiest welke tevens een workshop gaat geven), DJ Kid Noize, welke het evenement opent (Heeft in het verleden met onder andere Prodigy, Stromae en Faithless gewerkt) en Enji Night een internationaal bekende cosplayer welke in de afgelopen 7 jaar opzien baarde met maar liefst 60 kostuums meestal geïnspireerd op anime, comics en games. En dit is een kleine greep uit de vele gasten welke aanwezig zullen zijn.

Cosplay

Naast de officiële Cosplay contest waar er een geld prijs van 1000 euro gewonnen kan worden is er ook een heuse Cosplay Chill Zone waar cosplayers kunnen rusten (is toch een zware bezigheid gezien de grote van sommige kostuums) Ook een Repairzone aangezien er tijdens zo dag genoeg kan gebeuren met een kostuum en hier er ruimte is gemaakt voor de cosplayer om het nodige onderhoud en reparaties uit te voeren.

Workshops

Er zullen meerdere workshops gegeven worden tijdens het evenement. Zoals eerder gemeld zal tekenaar Gary Arskine een workshop geven, maar er zullen ook workshops gegeven worden om props te maken voor cosplay kostuums, SFX make-up workshops waar je onder andere te zien krijgt hoe je wonden maakt en er is ook een creative scifi writing workshop. Leuke bijkomstigheid is dat deze workshops gratis zijn alleen de plaatsen zijn beperkt dus je moet er snel bij zijn.

overige activiteiten

Er is ook een Fandome hier zitten de belangrijkste fangroups en organisaties omtrent Fantasie, Scifi en Cosplay in België. Hier kun je kennis maken met deze groepen en interesses delen. Een Gaming area mag ook niet ontbreken net als een ruime aanbod aan exposanten en vergeet de Asian Karaoke bij de Karaoke Box niet.

Er is kortom genoeg te doen en te beleven en voor de middagen zijn nog tickets verkrijgbaar bij de kassa’s.

 

Meer informatie vind je op www.comicconbrussels.com

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar