Site pictogram Movie Addicts

Crowdfundingoproep opnames speelfilm Cleo 5 maart in Muziekgebouw Eindhoven

Maandag 5 maart wordt in Muziekgebouw Eindhoven het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov opgenomen, een belangrijke scène uit de nieuwe speelfilm Cleo. Regisseur Eva Cools, producent Lunanime en dirigent Dirk Brossé zoeken via een bijzondere crowdfundingoproep ruim driehonderd film- en/of muziekliefhebbers die financieel willen bijdragen en meewerken aan deze speciale concertopname. De website: www.cleodefilm.be.

Anna Franziska Jäger – de dochter van Gerhard Jäger en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, die succesvol debuteerde in My Queen Karo – speelt de titelrol in Cleo, het speelfilmdebuut van regisseur Eva Cools. Voor haar scenario van dit “poëtische, prachtige, intieme drama” werd Cools bekroond met de prestigieuze Visser-Neerlandiaprijs. Uit het juryrapport: “Een sterk onderwerp dat psychologisch ook sterk wordt neergezet.”

De 17-jarige Cleo overleeft een auto-ongeluk, waarbij haar ouders omkomen. Na die traumatische ervaring verliest ze zichzelf en zoekt ze haar toevlucht bij de oudere, mysterieuze Leos. Cleo’s vader was een gerenommeerd concertpianist en ook zij speelt al van kinds af aan piano. Hoewel ze graag luistert naar eigentijdse muziek, vervult de piano en vooral het werk van Rachmaninov, een centrale plaats in Cleo’s verwerkingsproces.

Maandag 15 maart vanaf 20.00 uur wordt in Muziekgebouw Eindhoven de scène opgenomen waarin Cleo in de prachtige concertzaal met tranen in de ogen luistert naar het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov. Het symfonieorkest staat onder leiding van de veelzijdige componist en topdirigent Dirk Brossé. De solist bij het concert is een gerenommeerde pianist, waarvan de naam binnenkort wordt bekendgemaakt. Film- en muziekliefhebbers krijgen de kans deze bijzondere opnames bij te wonen met een financiële bijdrage van minimaal dertig euro via een speciale crowdfundingactie. Een unieke kans op een onvergetelijke filmische en muzikale avond.

Websites CleoLunanime

bron:The Publicity Company

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar